Vrt posvećen Dragoljubu Bakiću zasađen kod bare Reve

Akivisti su u subotu kod bare Reve u blizini Krnjače zasadili vrt posvećen preminulom arhitekti Dragoljubu Bakiću. Posađeno je nekoliko lipa i smokvi.
Vrt posvećen Dragoljubu Bakiću zasađen kod bare Reve
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Ana Džakić, zastupnica Udruženja "Bela čaplja", rekla je da je vrt zahvalnost arhitekti Bakiću.
"Kako nas je ove godine u februaru napustio arhitekta Dragoljub Bakić, najprirodnija stvar je da posvetimo deo ovog parka njemu u čast. Vrt je naša zahvalnost za sve što je uradio za nas", istakla je Džakić.
Ona je kazala da su posle najave za vrt Dragoljuba Bakića saznali da Grad Beograd ima nameru da stavi pod hipoteku dve parcele od kojih je jedna današnja divlja deponija na bari Reva.
 
"Hipoteka se stavlja da bi se izmirila dugovanja JKP 'Lazarevac', što kod građana izaziva sumnju o nameri da se to zemljište otuđi", zaključila je Ana Džakić.
 
Udruženje građana "Bela čaplja", zajedno sa združenim inicijativama i pokretima, neformalnom mrežom beogradskih aktivista planira da od bare Reva, umesto deponije u nastajanju, napravi Beogradski dunavski park – "ekološku oazu prirode koju će koristiti svi Beograđani i biciklisti na ruti EuroVelo6".
 
Bara Reva bila je još jedno mesto koje su Beograđani branili od gradskih vlasti, koje su tu planirale da naprave deponiju građevinskog šuta. Odbrani Reve pridružio se veći broj javnih ličnosti, među kojima je bio i Dragoljub Bakić.
 
Pred kamione sa otpadom bila je stala i glumica Svetlana Bojković, koja se zajedno s aktivistima borila za ovaj deo gradske prirode.
  • zaludna

    25.03.2023 18:31
    eh, kakav je to bio Čovek!
    Lep gest.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.