Bivši ambasador Pribićević: Izjave predsednika i ministra govore - idemo ka sankcijama Rusiji

"Izjave ministra i predsednika u poslednje vreme govore da idemo i ka sankcijama Rusiji", rekao je nekadašnji ambasador u Nemačkoj i Velikoj Britaniji Ognjen Pribićević.
Pribićević kaže da smo od početka znali da će rat u Ukrajini dugo trajati, ali i da će promeniti bezbednosnu i političku strukturu u svetu.
"Ne iznenađuje me da tako dugo traje. Bojim se da će trajati tokom ove i sledeće godine. Veliki uticaj imaće izbori u SAD, jer dve stranke nemaju identičan stav, pitanje para je jako bitno i gde se ulažu, da li u SAD ili izvan. To jako dobro zna Putin i u Rusiji, njima bi više odgovarao kandidat Republikanske stranke jer bi bio više okrenut Americi. Bojim se da će rat trajati, bitno je da neće biti povratka na staro i da se sutra završi rat, neće više biti onih odnosa kao pre 20, 30 godina, ovo je nova struktura. Moramo se navići na drugačiju arhitekturu u svetu i druge termine kojim ćemo objašnjavati svet", kaže Pribićević za N1.
Dopisnik austrijskog javnog servisa ORF sa Zapadnog Balkana i iz Ukrajine Krisitaj Veršic, koji se nalazi u Kijevu, kaže da se na obe strane fornta vode ozljne borbe.
 
Kada su u pitanju sankcije Rusiji, Pribićević smatra da Srbija mora da sledi svoje interese.
 
"Moramo ići spram EU, u tom pravcu. U poslednjih nekoliko meseci Srbija se okreće u pravcu EU i Zapada, pa i SAD, ne bih rekao da je to proces koji se ne može povratiti, ali ono što je osnovno je da se krećemo u tom pravcu, izjave ministara i predsednika govore da idemo i ka sankcijama Rusiji", rekao je Pribićević.
  • Ustanak

    28.03.2023 15:38
    Veleizdaja ! U trenutku dok Amerika i bacači uranijuma na Srbiju su postavili ultimatum za nezavisnost Kosova, ovi i dalje pričaju o sankcijama Rusiji koja Vetom u UN čuva teritoriju Srbije ? Bilo kakvo i simbolično uvođenje sankcija Rusiji su znak da je Vučić krenuo u veleizdaju, i istog dana ustanak !!!
  • predrag

    28.03.2023 11:42
    Mi sto smo ziveli u YU znali smo sta je sloboda.
    Ne znam sta je to sada ...sama izdaja i prostitucija naroda i drzave.
    Rijaliti u mikro i makro planu.
    Sve te izjave kome treba da uvedemo sankcije - beskicmenjaci.
  • Zasmetalo

    28.03.2023 08:47
    A koga to iznenadjuje?
    Pa ovi danasnji paraziti i zulumcari bi zbog licnog interesa, a sve u ime naroda i rodjenu majku izdali.Oni bez stranih mentora ne bi postojali i ne bi mogli da pljackaju i vrsljaju po Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija