Trojac za dve godine proneverili tri miliona dinara

Policija u Kraljevu uhapsila je tri osobe zbog pronevere u obavljanju privredne delatnosti.
Trojac za dve godine proneverili tri miliona dinara
Foto: 021.rs
Uhapšeni su D. S. (37), odgovorno lice agencije "Tajm Horizont" Rača, Đ. S. (34), zaposlena u toj agenciji, kao i V. N. (25), bivši radnik agencije.
Sumnja se da su D. S. i Đ. S. od oktobra 2018. do decembra 2020. godine novac fizičkih lica - korisnika platnih usluga agencije "Tajm Horizont" primljen na ime pruženih platnih usluga, suprotno Ugovoru o poslovno-tehničkoj saradnji zaključenim sa jednom platnom institucijom, prebacivali na svoje račune, podizali i zadržavali za sebe. 
Kako se sumnja, oni su davali i usmene naloge V. N. da novac prebacuje na svoj lični račun, koji je zatim ona podizala i vraćala D. S. i Đ. S. 
 
Na taj način osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3.159.082 dinara za koliko su i oštetili platnu instituciju.
 
Osumnjičenom D. S. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok su Đ. S. i V. N. sprovedene u tužilaštvo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija