Otac koji je ćerku dve godine držao zarobljenu u Mirijevu na saslušanju se branio se ćutanjem

Tridesetosmogodišnji U. P, koji se sumnjiči da je svoju osmogodišnju ćerku držao zarobljenu u stanu, brani se ćutanjem.
Otac koji je ćerku dve godine držao zarobljenu u Mirijevu na saslušanju se branio se ćutanjem
Foto: 021.rs

Kako je saopštilo Prvo osnovno javno tužilaštvu u Beogradu, U. P. je izjavio da će iskoristiti zakonsko pravi i da će se braniti ćutanjem.

Kako je naveo, u dužem vremenskom periodu je koristio opojne droge i alkohol.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo pritvor u trajanju od 30 dana, zbog mogućnosti bekstva, ali i ometanja postupka uticanjem na svedoka, da bi mogao da ponovi krivično delo, ali i zbog toga što je težina krivična dela dovela do uznemirenja javnosti.
 
Njemu se stavlja na teret da je tokom dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje maloletne ćerke, a u toku postupka biće preduzete dokazne radnje radi utvrđivanja da li je došlo i do krivično dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, ali i da li je, na štetu partnerke osumnjičenog, učinjeno krivično delo Nasilje u porodice, Zlostavljanje i mučenje, te Protivpravno lišenje slobode.
 
"U toku postupka biće ispitane oštećene i drugi svedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naloženo vršenje psihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, kao i sudsko-medicinskog veštačenja telesnih povreda, pri čemu će od Dečje klinike biti pribavljena medicinska dokumentacija za oštećenu L.P.  kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju ista primljena na kliniku, a biće preduzete i druge radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke", navodi se u saopštenju tužilaštva.
Kako se dodaje, pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa tužilaštvom rade na utvrđivanju eventualne odgovornosti drugih lica koji su na posredan način doveli do situacije u kojoj se našla maloletna oštećena L.P. 
 
"Tužilaštvo će blagovremeno obavestiti javnost o svim rezultatima istrage koju sprovodi, kao i o saznanjima do kojih su vršenjem potrebnih provera došli drugi državni organi", zaključuje se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.