Vučević: Dalji razvoj aerodroma Morava od interesa i za građane i za vojsku

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je pitanje daljeg razvoja aerodroma "Morava" (Lađevci) kod Kraljeva od interesa i za civilni sektor i za Vojsku Srbije.
Vučević: Dalji razvoj aerodroma Morava od interesa i za građane i za vojsku
Foto: Beta/AP
Dodao je da će na tome raditi zajedno sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
"Naglasio bih da ćemo pitanje daljeg razvoja aerodroma 'Morava' koji je od interesa i za civilni sektor, ali i za Vojsku Srbije raditi zajednički sa ministarstvom koje resorno vodi ministar (Goran) Vesić i spreman sam da veoma brzo dođem sa ministrom Vesićem opet u posetu Kraljevu", rekao je Vučević, a prenelo ministarstvo u saopštenju.
On je nakon sastanka sa načelnikom Raškog upravnog okruga, gradonačelnicima Kraljeva i Novog Pazara i predsednicima opština Raška i Tutin, na kom su razgovarali o razvoju lokalnih samouprava i saradnji sa Ministarstvom odbrane, kazao da je zadovoljan kako se razvijaju Kraljevo i Novi Pazar.
 
"Bilo bi veoma važno da država Srbija dodatno još pomogne i Tutin i opštinu Raška, da i te dve opštine dalje nastave da se razvijaju i da uhvate ovaj tempo koji drže Kraljevo i Pazar, koji su zaista već sad impresivni u smislu njihovih planova, ali i realizacije", rekao je ministar i potpredsednik Vlade Srbije.
 
Vučević je dodao da je vladi i državi Srbiji od presudnog značaja da se čuvaju, neguju i unapređuju srpsko-bošnjački odnosi, odnosi između svih naroda koji žive na prostoru Srbije i građana koji žive na teritoriji Raškog upravnog okruga.
 
"Za nas nema nikakve razlike po veri i naciji. Svi su ravnopravni i jednaki građani Srbije i to je politika, ne samo Vlade nego i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije", kazao je Vučević.
  • zztop

    30.03.2023 22:11
    A o kosovu ni Be , jel im rekao kad će ih precednik pohodit da ih uzme u svoj pokret...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.