U Leposaviću izgorela još tri vozila sa RKS tablicama

Paljenje automobila RKS registarskih oznaka na severu Kosova se nastavlja: u petak uveče su u opštini Leposavić izgorela još tri.
U Leposaviću izgorela još tri vozila sa RKS tablicama
Foto: Beta/AP (Visar Kryeziu)
To su potvrdili su danas šef kabineta predsednice Kosova, Bljerim Velja i kosovska policija.
Velja je na društvenoj mreži Tviter ocenio da "nelegalne strukture Srbije koriste kriminalne i terorističke taktike".
"U Leposaviću su zapaljena još tri automobila. Diskreditovane i sa smanjenom podrškom kosovskih Srba, srpske ilegalne strukture koriste kriminalne i terorističke taktike. Vladavina prava će prevladati i svaki krivac će biti izveden pred lice pravde. Vučićev piromanski režim će propasti", napisao je Velja o predsedniku Srbije.
 
Tokom prethodna dva dana na severu Kosova izgorelo je još pet automobila RKS registarskih oznaka: dva 30. marta i još tri 31. marta, odnosno ukupno osam sa nova tri iz Leposavića.
 
Paljenje automobila na severu izazvalo je mnoge reakcije i lokalnih i međunarodnih zvaničnika koji to nazivaju "kukavičkim i kriminalnim delima".
 
U Prištini se paljenje vozila smatra vidom pritiska na lokalne Srbe i namerom za onemogućavanje izbora za gradonačelnike četiri opština na severu i odbornika u dve opštine, zakazanih za 23. april.
  • Cicka

    02.04.2023 17:43
    Ovaj nas je palio kao sto sam ja palila odavde , sram ih bilo sta su u stanju da izmisle treba staviti na spisak sta su do sada sve lagali i sa cim su manipulisali i poslati zna se gde ali ne ekselencijama.
  • Sofija

    02.04.2023 08:25
    Ko zna zasto.ko zna kakve mahinacije sve tamo rade.peru neke prljave poslove.
  • mns

    01.04.2023 21:51
    i...
    i nikom ništa....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija