Vučić: Na jedan dan ćemo otvoriti sve granične prelaze između Srbije, Albanije i Severne Makedonije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u narednom periodu Srbija, Severna Makedonija i Albanija na jedan dan otvoriti sve granične prelaze i pustiti ljude i robu da slobodno cirkulišu.
Kako je rekao Vučić, cilj je da se pokaže da otvorene granice mogu da funkcionišu.
Vučić je to rekao na konferenciji za medije nakon sastanka sa albanskim premijerom Edijem Ramom i predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim u okviru inicijative Otvoreni Balkan, koji je održan u gradskoj skupštini grada Bardolini u Italiji.
"Sledećeg meseca ćemo se sastati negde u Srbiji i to je veoma važno, onda ćemo se u junu sastati negde u regionu, a u međuvremenu otvorićemo sva vrata između nas. Otvorićemo sve granice, sve ulaske i izlaske između nas i pokazati svima da otvorene granice mogu funkcionisati", rekao je predsednik Srbije.
 
Vučić je rekao da će za to biti odabran najbolji dan i dodao da je to bila ideja premijera Kovačevskog. 
 
Odgovarajući na pitanje makedonske novinarke da prokomentariše značaj dogovora oko radnih dozvola između Srbije, Severne Makedonije i Albanije Vučić je rekao da će sporazum biti potpisan do juna ili jula.
 
"Veoma je važan za formiranje tržišta bez granica. Moći ćemo da sarađujemo na otvorenom tržištu i da angažujemo ljude iz Severne Makedonije u Srbiji i obratno", naveo je Vučić.
 
Današnji sastanak koji je održan u okviru inicijative Otvoreni Balkan je prvi susret u tom formatu koji je održan van granica Zapadnog Balkana. Poslednji susret u okviru Otvorenog Balkana održan je krajem prošle godine u Beogradu.
  • Andrija Šrek

    05.04.2023 12:21
    @Gvgg
    Pa jel to znači da onda imamo i sa Grčkom, preko Severne Makedonije? Sa Slovenijom, preko Hrvatske, sa Slovačkom, preko Mađarske?
  • Koja

    02.04.2023 23:20
    Sta li treba da prođe toga dana?Mogu samo da se dosećam…
  • Slon

    02.04.2023 21:30
    A, jel se mi graničimo sa Albanijom ili ne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.