Studenti i Savez komunističke omladine traže da se u Beogradu postavi bista Žarka Marinovića

Studentski front (SF) i Savez komunističke omladine Jugoslavije povodom 4. aprila, Dana studenata Beogradskog univerziteta, zatražili su da se ispred Pravnog fakulteta podigne bista Žarku Marinovića.
Žarko Marinović je student tog fakulteta koji je na današnji dan ubijen tokom studentskih demonstracija 1936. godine.
Istovremeno, te dve organizacije zahtevaju da se odmah ispred zgrade tog fakulteta ukloni bista, kako su naveli, "osvedočenog reakcionara i nacional-šoviniste Slobodana Jovanovića".
"Žarko Marinović, koga su kukavički sa leđa ubile ljotićevske fašističke horde, jedna je od prvih žrtava fašizma u našoj zemlji, a istovremeno i simbol organizovane borbe progresivnih studenata za bolji svet, u kome je obrazovanje besplatno i dostupno svima", navodi se u saopštenju.
  • Zare

    04.04.2023 19:58
    PS
    Prve zrtve gradjanskog rata u Srbiji koji je pokrenut u toku II sv. rata su Milenko Braković i Bogdan Lončar. Dan kada je proglasen kao ustanak u u Srbiji. Ubica Srba je bio Zikica Jovanovic spanac
  • Zare

    04.04.2023 17:03
    Zarko je ubijen '36. a ljoticevci formirani '41.
  • Aleksej

    04.04.2023 09:39
    Hm...
    Moze neki komunista, a problem bi bio ako je cetnik.

    U cemu je razilka? A da, razlika je u tome sto smo ziveli u komunizmu i videli posledice toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija