Vozači, obratite pažnju zbog snega: U Vojvodini mokri kolovozi, u ostatku Srbije obavezni lanci

Vozači u Srbiji upozoravaju se da će jak severozapadni vetar i danas stvarati snežne nanose u planinskim predelima, a da je najteže za vožnju tamo gde je snežnih padavina bilo najviše.
Vozači, obratite pažnju zbog snega: U Vojvodini mokri kolovozi, u ostatku Srbije obavezni lanci
Foto: 021.rs
Prema podacima Auto moto saveza Srbije, na putevima u planinskim predelima Užica, Valjeva, Nove Varoši, Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara, Čačka i Кruševca se vozi uglavnom po snegu i uz obaveznu upotrebu zimskih guma i lanaca.
Na putevima u Vojvodini i u istočnim krajevima na područja Timočke i Negotinske krajine snežnih padavina bilo je najmanje, zbog toga su kolovozi u ovim područjima uglavnom mokri. Opasnost u vožnji na ovim putevima danas može predstavljati magla, niže temperature i poledica, te se vozači upozoravaju da i na putevima gde su kolovozi samo mestimično mokri voze na bezbednom odstojanju, kontrolišu brzinu i paze na zaleđene deonice.
Prema informacijama "Puteva Srbije", na auto-putu E-75 u zoni tunela Predejane i tunela Manajle usled snežnih padavina smanjeno je ograničenje brzine kretanja vozila. Nakon prestanka snežnih padavina, biće vraćeni redovni uslovi u odvijanju saobraćaja.
 
U slučaju novih snežnih padavina, na snazi će biti smanjeno ograničenje brzine kretanja vozila.
 
Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.
 
Na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja vozila.
 
Na teretnim terminalima graničnih prelaza kamioni na izlazu na prelazu Batrovci čekaju šest sati, na Horgošu, Kelebiji i Šidu pet sati, na prelazu Bogojevo tri sata, na Bezdanu dva sata i na Gradini sat.

Teme

sneg
  • Realista

    05.04.2023 08:45
    Oprečna tumačenja zakona
    Na koji član ZOBS-a se pozivaju pri obavezi korištenja zimskih pneumatika nakon 1. aprila? Pitam zato što je sam zakon nakaradan i pisan od strane potpuno nesposobnih kadrova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija