"Uvođenje reda u privatno zdravstvo": Ministarka Grujičić najavila nova pravila

Politika Ministarstva zdravlja će biti da se pre svega očuva državno zdravstvo, ali se mora uvesti red i u privatno zdravstvo, rekla je ministarka Danica Grujičić.
"Čim završimo kompletnu digitalitaciju sadašnjeg zdravstvenog sistema, uvešćemo i privatnike, tamo radi veliki broj naših kolega, ali se moraju uvesti neka nova pravila", najavila je ministarka zdravlja.
Grujičić je istakla je da se ne mogu otvarati bolnice i ambulante koje imaju 90 odsto "konsultanata". 
 
"Morate da imate 80 odsto zaposlenih i 20 odsto konsultanata, to je nešto što je normalno svuda u svetu. Znači, niko ne brani nikome da radi u svoje slobodno vreme, ali neka pravila se moraju poštovati", kazala je Grujičić.
 
Ona je ranije danas posetila Univerzitetski klinički centar u Kragujevcu, a predviđen je i obilazak Doma zdravlja u tom gradu.
  • pacijent

    12.04.2023 11:58
    Svako "uvođenje reda" u privatno zdravstvo znači još više glupih propisa koji nama pacijentima štete. Moj lekar iz državne ustanove je otišao u penziju, ali ja ne mogu da nastavim da se lečim kod njega, jer on da bi dopunski radio u privatnoj poliklinici mora da dobije dozvolu iz ustanove gde je stalno zaposlen,
    a pošto je otišao u penziju sada takve ustanove nema i, prema tome, ne može da radi privatno.
  • Zika zivac

    09.04.2023 09:28
    Pravila
    Pravila pravila neka gĺupa pravila... Pravila postoje da se krse, pa ovako laicki izmedju ministarstva zdravljai PIO fonds ima jaka veza,sto manje penzionera manja isplata automatski vise para u budjetu,prosta logika.
  • naivcina

    07.04.2023 13:35
    .
    Zbog cega sam odvajao 30 god za zdravstveno ,sad kad mi treba lecenje a nedj boze operacija ,za kazaaivanje za dva meseca... operacije 1 do 2 god.
    Pitam gde se zagubio moj novac kazem moj sad kad mi treba vratite mi sredstva da mogu da se lecim privatno ne zanima me vas problem jer ste oteli ne samo od mene nego od svih .Vecina bolnica se renovira i gradi iz kredita .A gde je nas novac??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.