Basta sa ukrajinskim poslanicima: Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu

Ministar privrede Srbije Rade Basta izjavio je danas na sastanku sa ukrajinskim poslanicima i predstavnikom ukrajinskog predsednika da je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu.
"Imamo jasan i nedvosmislen stav o ovom pitanju da napad na jednu suverenu državu predstavlja grubo kršenje međunarodnog prava", kazao je Basta prilikom susreta sa poslanicima iz Ukrajine Igorom Кoputinom i Igorom Herasimenkom, kao i s predstavnikom predsednika Ukrajine u parlamentu i članom odbora Vrhovne vlade za nacionalnu bezbednost i odbranu Fedirom Venislavskim.
On je istakao da duboko žali zbog situacije i rata u Ukrajini, dodavši i da je put Srbije put u Evropsku uniju i da pažljivo prati sve korake koje EU preduzima, saopštilo je Ministarstvo privrede.
Basta je poručio kako se nada da će rat biti što pre okončan, prevashodno zbog Ukrajine, ali i zbog Evrope i čitavog sveta.
 
"Želim da uputite pozdrave mom velikom prijatelju, gradonačelniku Кijeva (Vitalij Kličko) i da mu poručite da sam u mislima sa njim. Znam koliko je teško obnavljati zemlju posle ratnih sukoba", rekao je Basta.
 
Dodao je da Srbija želi da unapredi ekonomsku saradnju sa Ukrajinom i učestvuje u obnovi ukrajinske privrede.
 
U razgovoru sa ukrajinskim poslanicima Basta je istakao da Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine.
 
"Zahvalni smo na tome što Ukrajina poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije po pitanju Кosova i Metohije", kazao je srpski minister privrede.
 
Naglasio je da je Srbija na putu ka punopravnom članstvu u EU i da svakoga dana ulaže napore kako bi ostvarila vidljive rezultate u transformaciji i razvoju privrede, infrastrukture i poboljšanju poslovnog ambijenta.
 
Sagovornici su se saglasili da postoji prostor za dodatno unapređenje ekonomske saradnje na obostranu korist, navedeno je u saopštenju ministarstva.
  • Limanac

    06.04.2023 06:41
    Konačno neki glasovi razuma u vlasti!
  • Dragan

    05.04.2023 19:47
    Zar sme...
    Halo! Zar je čoveku iz vlasti dozvoljeno da govori istinu? Otkad? Nečuveno!
  • Niš

    05.04.2023 18:33
    Nadam se da ce ta Diktatorska Stalinistička Rusija sa Putinom da propadne kao i Milosevićev Šešeljizam! Norveška ulaže u kreativne ljude za bolje sutra a Rusija u oruzije! To je ta razlika, demokratije i Ruske diktature. Sami su tražili 50 godina teških sankcija. Uraaaaa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.