Krkobabić: Beogradski penzioneri treba da dobiju i 13. penziju

Potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera i proletara Srbije (PUPS) – Solidarnost i pravda Stefan Krkobabić rekao je da penzioneri u Beogradu treba da dobiju i 13. penziju.
"Trinaesta penzija za penzionere Beograda. Za one sa najnižim penzijama ona je danas više nego nužna, a ubeđen sam da to gradski budžet može da podnese", rekao je Krkobabić, koji je i šef poslaničke grupe te stranke u Skupštini Srbije.
On je kazao da su za PUPS "briga za najmlađe i briga za najstarije prioriteti, te da je novac utrošen za to najbolje utrošen novac", saopštio je PUPS.
"Ne smemo da zaboravimo: socijalna - garantovana penzija i za građane Beograda. Jer ima onih koji nisu penzioneri, nikada neće postati penzioneri, a stariji su od 65 godina i nemaju nikakva primanja", rekao je on.
 
PUPS – Solidarnost i pravda se, kako je saopšteno, snažno zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvođenju takozvanih socijalnih – garantovanih penzija od najmanje 100 evra.
Taj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda.
 
Među njima je najveći broj žena sa sela, ali i ne tako mali broj onih u gradskim sredinama, i ovakav vid davanja, kako je saopšteno, bio bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom životnog veka dale, radeći u domaćinstvima.
  • Slaviša

    03.03.2024 23:55
    A mi iz ostatka Srbije
    Šta sa ostalim penzionerima iz ostatka Srbije
  • Otimaci

    06.04.2023 20:28
    U red za sahranu
    Ovaj ugladjeni i otac mu nista ne prica da ukine penale uvedene i ma onako bedne penzije ali on bi da deli a nema ni dana radnog staza
  • Malo li je

    06.04.2023 20:21
    U red za Beograd
    Ovi bre Krkobabici veliki naucnici i kavaljeri.Ali dele tudje a zgrabili fotelje i ne ustupaju ih nikome.Stariji je pravio poste u praznim selima ,sad deli kuce u tim selima a ovaj podpredsrdnik privatne partije odlucije kome dati trinaestu penziju.Boze me sacuvaj otvori se zemljo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija