Mlekari danas na šest sati blokiraju pojedine puteve u Srbiji - za spas poljoprivrede

Proizvođači mleka nezadovoljni politikom države prema poljoprivredi, blokiraće danas na šest sati raskrsnice u Ravnom Gaju i Mrčajevcima na putevima koji vode ka Kraljevu, Kragujevcu i Čačku.
Mlekari danas na šest sati blokiraju pojedine puteve u Srbiji - za spas poljoprivrede
Foto: Pixabay
Predsednik Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije, Šumadije i Pomoravlja Milija Palamarević rekao je danas za Betu da traže da država donese petogodišnji nacionalni plan razvoja i zaštite poljoprivrede.
"Ukoliko država misli da spasi poljoprivredu, trebalo bi što hitnije da donese nacionalni plan zaštite i razvoja poljoprivrede za period od pet godina. Ukoliko država to ne uradi, poljoprivreda će potpuno propasti", rekao je Palamarević.
To udruženje je prošle nedelje zatražilo razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministarskom poljoprivrede Jelenom Tanasković, ali je juče popodne delegaciju poljoprivrednika primila samo Tanasković.
 
Palamarević je rekao da četiri-pet sati razgovora sa Tanasković i njenim saradnicima nije urodio konkretnim dogovorom, zbog čega najavljeni protest nije odložen.
 
Blokada raskrsnica počeće u 10 sati i trajaće do 16 sati.
  • Dudule

    06.04.2023 12:12
    Ako vam dodje...
    Kad vam dodje ministarka poljoprivrede pa i ministar za brigu o selu Krkobabic prodace vase kuce a vas ce raseliti.Pa to sto otmu od vas ulizice u trinaestu penziju za Beogradske penzionere,obecao im mali Krkobabic iz fotelje.
  • YYY

    06.04.2023 11:37
    Imam 63 god.i nikada seljaci nisu bili zadovoljni.Za sve krive državu i za sve svoje probleme očekuju da im država pomogne.Kada prodaju svoje proizvode, onda važe zakoni tržišta, i ne uvažavaju subvencije koje su dobili po taznim osnovama( za gorivo, seme, đubrivo, navodnjavanje, protivgradnu zaštitu, mehanizaciju,po grlu...)i sve to iz budžeta koji svi punimo, i na kraju ne možemo da kupimo ti što naš seljak proizvede, a ne možemo ni da izvezemo, jer je na svetskom tržištu sve jeftinije nego kod nas.
  • Rade

    06.04.2023 10:15
    Blokirace put ljudi koji nisu za to ni malo krivi moraju da obilaze pedeset kilometara okolo plate gorivo i vreme koje će izgubiti i za šta i onako će prodati mleko prvom koji ponudi dinar više i to je to

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija