Noćni javni prevoz u Beogradu biće besplatan

Noćni prevoz u Beogradu biće potpuno besplatan, najavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.
Noćni javni prevoz u Beogradu biće besplatan
Foto: 021.rs
"Ko god noću izlazi, neće morati da s bilo kim seda u kola ili da plaća taksi. Postojaće precizno vreme kada ide javni prevoz i građani će se potpuno besplatno voziti", rekao Šapić.
Celodnevna karta, koja će koštati 120 dinara, važiće od 4 ujutro do 24 časa tog kalendarskog dana, a od ponoći do 4 ujutro narednog dana na snazi je besplatni noćni prevoz, precizirao je Šapić, koji je podsetio i da je vremenska karta sa 89 snižena na 50 dinara.
"Štetnim ugovorom po Grad, upropašćen je javni gradski prevoz za oko 30 miliona evra godišnje, jer je naplata sa devet milijardi pala na šest milijardi dinara godišnje. Kada se to pomnoži sa 12 godina, videćete da tu govorimo o stotinama miliona evra. Neko je zarad profita od 100 hiljada evra, bar zvanično prijavljenog profita, a koliki je bio u realnosti nikad nećemo znati, uzeo Gradu nekoliko desetina miliona evra, ako ne i stotina. Pitanje je da li će na sudu dobiti odštetu i od tih 100 hiljada evra godišnje, jer se nisu ni takvog štetnog po Grad ugovora do kraja pridržavali", naveo je Šapić za TV Pink.
 
Gradonačelnik je istakao da novi sistem javnog prevoza ne može da zaživi odjednom, već da građani moraju da znaju da je to nešto u šta očigledno niko nije hteo niti pokušao da uđe u poslednjih 13 godina, otkada je uveden sistem Bus plusa, odnosno Kentkarta.
 
On je dodao da su promene cena karata, koje su najavljene u poslednja dva-tri dana, rezultat reakcije građana.
  • av

    10.04.2023 12:19
    Da, ovi prosli koji su bili vlast u BG-u su bili problem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija