Direktor Kentkarta: Šef Šapićevog kabineta nam nudio nameštanje tendera, ili "ulazimo u rat"

Direktor kompanije Kentkart Veljko Vlahović rekako je da im je šef kabineta gradonačelnika Beograda ponudio da pristanu na jednostrani raskid ugovora, i da će im onda namestiti javnu nabavku.
Direktor Kentkarta: Šef Šapićevog kabineta nam nudio nameštanje tendera, ili "ulazimo u rat"
Foto: 021.rs
Kako je Vlahović rekao na konferenciji za novinare, na toj nameštenoj javnoj nabavci, trebalo je, prema ponudi šef kabineta Šapića Nenada Milanovića, da urede buduće odnose sa gradom, dok, u suprotnom, kako je naveo Vlahović, "ulaze u rat".  
"Ja zaista moram da kažem, kao predstavnik kompanije koja je prisutna u više zemalja širom sveta, ni ja ni moje kolege koji smo imali priliku to da čujemo nismo nikada bili izloženi takvom predlogu koji je direktno uvlačenje u nezakonite radnje o kojima ne želimo ni da razmišljamo", naveo je Vlahović.
Dodao je da su se nadali i verovali da se te tvrdnje neće obistiniti.
 
"Ali, sve što se desilo nam govori da se ovde ne radi ni o kakvom javnom interesu već samo o nekim ličnim interesima pojedinaca iz gradske vlasti i ovo nam pokazuje na šta su sve spremni u ostvarivanju ličnih interesa", rekao je i dodao: "Tumačimo ovo kao klasičnu ucenu, što se predstavlja kao sporazumni raskid ugovora. Ali želim da podsetim da ni do kakvog sporazumnog raskida nije došlo niti smo to povtrdili". 
 
Ranije je BIRN objavio, pozivajući se na audio snimke za koje su tvrdili da se na njima čuje šef kabineta gradonačelnika Beograda Nenad Milanović, da je on nudio predstavnicima turske kompanije Kentkart da će im namestiti tender za novi posao ukoliko pristanu na sporazumni raskid postojećeg ugovora iz 2021. godine.  
 
BIRN je objavio da su ti snimci sa dva sastanka u zgradi Skupštine Beograda, i da se na njima čuje da je Kentkart odbio Milanovićevu ponudu. 
 
Kentkart je bio zadužen za uvođenje sistema za naplatu karata u javnom prevozu Beograda od 2011. godine i prvi ugovor je potpisan u vreme kada je gradonačenik bio Dragan Đilas, a Šapić njegov pomoćnik. Novi desetogodišnji ugovor je potpisan 2021. godine. 
 
Dodao je da to znači da odgovornost za pad prihoda može da bude isključivo na strani Grada. 
 
"Ne možemo da se složimo da je to naša odgovornost i da je do toga došlo neispunjavanjem naših obaveza. Ovde je došlo do zamene teza i nama se imputira", kaže Vlahović.
 
Naveo je da oni u okviru partnerstva i ugovora koje imaju sa gradom, imaju i zajedničke ciljeve i interese.
 
"Naša egizstencija i prihod od ugovora takođe zavise od prodaje karata i ne može da bude da nismo bili zainteresovan i dali sve od sebe. Da li je došlo do očekivanog nivoa prodaje? Moram da kažem da su projekcije iz studije uzele referentni period pre pademije virusa kovida 19 i kao takve se ne mogu primenjivati danas, jer je došlo do promene u korišćenju javnog prevoza", dodao je Vlahović. 
  • G pen

    11.04.2023 16:14
    Kome verujete?
  • Nimbus

    11.04.2023 14:18
    BIRN je trebalo da saceka sa objavljivanjem snimka dok se svi tenderi i ugovori ne zavrse. Tad bismo znali ko je hteo, a ko nije hteo namestanje.
  • Aleksandar

    11.04.2023 13:48
    Odgovor
    E sve mislim da ste pošteni. Za Šapića ništa novo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.