Svedočenja inspektora Milenkovića i dvojice policajaca u slučaju Jovanjica odložena zbog bolovanja

Načelnik Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodan Milenković i dvojica njegovih kolega nisu se danas pojavili u Specijalnom sudu za organizovani kriminal.
Svedočenja inspektora Milenkovića i dvojice policajaca u slučaju Jovanjica odložena zbog bolovanja
Foto: Pixabay
Trebalo je da budu ispitani u svojstvu svedoka u postupku Jovanjica 1, a nisu se pojavili jer su sva trojica na bolovanju, prenosi Balkanska istraživačka mreža (BIRN).
Na početku današnjeg pretresa, predsednik sudskog veća Zoran Ganić saopštio je da je sud obavešten da se Slobodan Milenković i njegove kolege Dušan Mitić, šef operative IV odeljenja zaduženog za borbu protiv narkotika i policajac Milan Isakov nalaze na bolovanju, zbog čega je njihovo ispitivanje odloženo za naredno ročište.
Zbog odsustva trojice inspektora IV odeljenja, na današnjem ročištu ispitivan je samo svedok Ljubomir Petrović, zamenik načelnika tog odeljenja, čije je svedočenje započeto u utorak.
 
Tokom ispitivanja, Petroviću su advokati prvookrivljenog Predraga Koluvije i zamenik tužioca za organizovani kriminal pokušali da postave pitanje u vezi sa bolovanjem trojice kolega.
 
Advokat Ivan Bajazit pitao ga je da li zna koliko će dugo na poslu menjati Milenkovića, budući da je njegov zamenik, ali sudija Ganić nije dozvolio to pitanje.
 
Pitanje u vezi sa bolovanjem želeo je da postavi i zamenik tužioca Saša Drecun, ali ni njemu sudija Ganić nije dozvolio ispitivanje na tu temu.
 
Pošto je svedok završio svedočenje i napustio sudnicu, tužilac Drecun je rekao da je pitanje želeo da postavi jer je važno da se čuje da li su policijski službenici zaista na bolovanju ili to koriste za odugovlačenje postupka.
 
"Nema razgovora o tome. Sud je obavešten da su oni na bolovanju i za sud je, za sada, to dovoljno", bio je izričit Ganić.
 
Naveći broj pitanja svedoku i danas se ticao pretresa koji je na imanju Jovanjica obavljen 18. novembra 2019. godine, tokom kog je pronađeno i oko 660 kilograma osušenog i upakovanog kanabisa.
  • Srba

    13.04.2023 06:34
    Srba
    Kakva sprdnja od suđenja, ljudi uradili svoj posao našli i oduzeli i na njih neko baca sumnju i zajebava ih. A ovi drugi kao imaju neka prava i zajebavaju ovaj narod u zdrav mozak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija