Šapić podnosi prijavu protiv šefa svog kabineta

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će i on podneti krivičnu prijavu protiv šefa svog kabineta Nenada Milanovića.
On je to najavio posle objavljivanja snimaka na kojima se navodno čuje da je Milovanović ponudio Kentkartu da pristane na sporazumni raskid ugovora, a da će im zauzvrat namestiti buduću javnu nabavku.
"Ja insistiram da dobijemo integralne snimke razgovara, čuli ste da je Terzić (Sava, direktor Kentkarta prim. aut) rekao da ne zna ko ga je snimao. Ne znamo ko je, e tako vam je ovde. E pa možda on ne zna, neka dostavi integralne snimke pa ćemo da vidimo. Mi ćemo da zahtevamo od tužilaštva da ispita sve od 2011. godine. Nama ništa još nije stiglo, ali je zanimljivo da je neko plasirao tu vest", rekao je Šapić novinarima i dodao:
"Vidim da su Ne davimo Beograd i SSP podneli krivičnu prijavu za taj snimak, ali mi ne možemo da znamo epilog, ali i ja ću da podnesem krivičnu prijavu protiv Milanovića da ispitamo šta će da bude na kraju, da bismo čuli verziju snimka: da li je to isečeno, teško da je to trajalo dva puta po tri minuta, ili je Sava Terzić na svaka tri minuta zaustavljao snimak. Da vidimo šta se tu desilo. Ja možda ne znam da li su se neke javne nabavke desile. Hajde da čujemo da li je Milanović dobio neke pare od njih, da vidimo šta se tu stvarno desilo ili da li je montiran snimak. Govorim ovo da ne bi ostalo kako će za nedelju dana da bude nikom ništa, kao što Mila Popović ide okolo i priča kako Đilas nelegalno gradi", izjavio je gradonačelnik, prenosi Danas.
 
Podsetimo, iz tužilaštva je juče saopšteno da je formiran predmet, nakon što je BIRN objavio audio snimak sa sastanka predstavnika gradske urpave i firme Kentkart koja ja vršila usluge naplate karata u javnom prevozu Beograda. Na snimku se čuje kako Milanović navodno nudi sporazumni raskid ugovora, u zamenu za kasnije "centriran", odnosno namešten tender za javnu nabavku.
  • Milan NS

    19.04.2023 14:16
    Kaže ovaj:
    "...čuli ste da je Terzić (Sava, direktor Kentkarta prim. aut) rekao da ne zna ko ga je snimao. Ne znamo ko je, e tako vam je ovde", pa odmah zatim: "...ili je Sava Terzić na svaka tri minuta zaustavljao snimak".

    Klasičan radikalski spin, da se uvredi druga strana i javnost obavesti da su drugi kriminalci.
  • Realista

    13.04.2023 13:51
    Ti si kriv zato što...!
    Prijava protiv šefa kabineta ne zato što se bavio kriminalnim aktivnostima već zato što su ga provalili - po principu, fasuješ ti da ne moram ja. Gade mi se.
  • NS

    13.04.2023 13:48
    Ne reče li pre neki dan da će podneti ostavku ako je to tačno. Zar ni par dana ne pamti? Doktor Alchajmer?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.