Ponoš: Vučić je verovatno pristao da Srbija preko članice NATO izvozi municiju u Ukrajinu

Predsednik pokreta Srbija centar (Srce) Zdravko Ponoš izrazio je uverenje da je uz saglasnost predsednika Aleksandra Vučića potpisan ugovor sa kompanijom iz SAD za snabdevanje Ukrajine municijom.
On je dodao da je verovatno takav izvoz ugovoren sa nekom od zemalja članica NATO-a, odakle se municija šalje u Ukrajinu.
Ponoš je za N1 rekao da su SAD poverile obezbeđivanje municije za Ukrajinu dvema kompanijama, a da su predstavici jedne od tih kompanija u martu imali sastanak u srpskom Ministarstvu odbrane. Dodao je da je tada moguće da je takav ugovor sklopljen, jer srpske fabrike namenske industrije jedine proizvode municiju kompatibilnu sovjetskom naoružanju, kakvo se koristi u Ukrajini.
"Ne radi se o verovanju ili neverovanju, treba proveriti. U tom ratu troše se enormne količine artiljerijske i minobacačke municije. U zemljama NATO saveza nema takve municije na skladištima", rekao je Ponoš koji je i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije.
 
On je optužio Vučića da je "očigledno da Srbija nije do sada uvela sankcije Rusiji", od čega bi građani i zemlja imali koristi jer bi bio ispunjen zahtev za usklađivanje spoljnje politike sa EU, a da je "očigledno pristao" na ono što se ne vidi, odnosno na izvoz municije u Ukrajinu, od čega samo on ima koristi.
 
Ponoš je rekao da bi se odgovor na pitanje da li Srbija izvozi oružje u Ukrajinu mogao naći i proverom informacije "da li je u 'Krušiku' od 15. marta došlo do povećanja proizvodnje".
 
"Jedna je stvar da li imate ugovor kojim direktno izvozite (municiju) a druga stvar je da li ste tako nešto izvozili NATO zemljama da se reeksportuje u Ukrajinu. Pitam naše Ministarstvo odbrane da li je bilo takvih aranžmana i ugovora, da li je bilo izvoza, da li se sad spremaju, i da li je došlo do povećanja proizvodnje u 'Krušiku'", kazao je Ponoš.
 
Dodao je da se radi o "tajnom dilu vlasti koja je uzurpirala državu", od čega država neće profitirati.
 
Na pitanje da li očekuje raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora, Ponoš je odgovorio da će ih kao i do sada Vučić raspisati kada njemu to odgovara, a da bi za opoziciju bilo važno da ima "jedinstven front oko izbornih uslova", da između ostalog, ne budu održani u isto vreme lokalni i parlamentarni izbori.
  • Z

    13.04.2023 20:09
    Z
    Pa to svi informiraniji znaju! AV nesme da mrdne bez Zapada! Bio im je potreban da prizna Kosovo za šta je i doveden i sada ga puštaju niz vodu jer nikada gore nije stajao i podrška mu nezaustavljivo opada! Tako to ide sto se nakrao nakrao se i dolazi ubrzano računi da se svode i naplate! Bogu hvala sto se nisam učlanio u SNS jer svi će biti procesuirani bez prava Abolicije za Izdaju i veliki broj Krivcnih dela koja su počinili za 11 godina vladanja!!! AV će ući u Istoriju kao najgori Predsednik i Izdajnik Srbije!!! Sto vise SNS propada sve su agresivniji jer neobrane oni AV Srbiju…sebe jer uveliko je panika i haos u Sekti i neznaju kako da se operu!!! Sta su radili to ce i dobiti!!! Samo jos Malo Braco i Sestre gradjani Srbije…gotovo je……!!!!
  • Gnjide ljudske

    13.04.2023 19:56
    Botovi dobili nalog da brane Vučića koji sakriva od građana Srbije da Srbija izvozi oružje Ukrajini.
  • Samo pitam

    13.04.2023 19:54
    Ameri organizuju, Rusi znaju. Ko jedini ostaje izgubljen kao magarac u magli ... ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija