Orlić: Na narednom zasedanju Skupštine Srbije dovršavamo reformu pravosuđa

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da bi na narednom zasedanju parlamenta trebalo da bude dovršena reforma pravosuđa, koja prati promene Ustava iz 2022. godine.
Orlić: Na narednom zasedanju Skupštine Srbije dovršavamo reformu pravosuđa
Foto: 021.rs
Orlić nije precizirao kada će sednica biti održana, a u intervjuu za portal televizije Pink je rekao da je u Skupštini usvojen kompletan set pravosudnih zakona na osnovu kojih se realizuje procedura za izbor istaknutih pravnika, budućih članova novoosnovanih visokih saveta sudija i tužilaca.

"Upravo to će biti tema za jedno od prvih narednih zasedanja. Uz to, raspravljaće se o drugim važnim kadrovskim rešenjima, kao što su izbor Saveta Državne revizorske institucije i izbor zaštitnika građana", rekao je Orlić.

Prema njegovim rečima, Skupština će se uskoro baviti brojnim novim zakonima i važnim međunarodnim sporazumima.
 
Redovno prolećno zasedanje Skupštine Srbije trebalo je da počne 1. marta, ali od tada nije zakazana nijedna sednica. Poslednje zasedanje održano je krajem februara.
 
Opozicija tvrdi da vlast ne zakazuje sednice parlamenta da se ne bi mogle čuti kritike na račun državne politike prema Kosovu, dok se predstavnici vladajuće većine ne oglašavaju po pitanju mogućeg termina.
  • predrag

    16.04.2023 17:56
    Sva reforma koja treba pravosudju je pokusati pronaci 1 postenog medju 7 miliona.
    Zanimliva rec 'reforma'. U Francuskoj 'reforma' penzionog sistema.
    Kod nas ranije, 'reforma' privrede (narodski gasenje fabrika).
    Tu izgleda treba jedna druga reforma - kao 1917-te, reforma raspodele bogatstva u drustvu.
  • zztop

    16.04.2023 16:35
    Orliću nemoj ti da uređuješ pravosuđe , đuka je to uredio po preporukama najboljeg studenta prava ikada...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.