Kurti: Specijalni sud može da pomogne Srbiji u reviziji istorije

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da nikada nije podržavao Specijalni sud, navodeći da je zabrinut da bi taj sud mogao da pomogne Srbiji da "revidira istoriju".
Kurti: Specijalni sud može da pomogne Srbiji u reviziji istorije
Foto: Beta/AP

Kurti smatra da bi sud mogao to da uradi prebacujući fokus na zločine na Kosovu, prenosi Kosovo online.

"Podržavam utvrđivanje odgovornosti za rat. Međutim, čini mi se nepravednim da se Kosovo stavlja u centar pažnje, a Srbija ne samo da je odbila da preuzme odgovornost za svoje zločine, već ih i negira", rekao je Kurti za britanski Sandej tajms.

Kurti je ocenio da će sud "ohrabriti regionalnu igru ​​Rusije da podriva Kosovo" i dodao da narod Kosova nikada neće zaboraviti ulogu Ujedinjenog Kraljevstva u oslobađanju i intervenciju NATO.
 
"Nikada nećemo zaboraviti posebnu ulogu koju je Ujedinjeno Kraljevstvo imalo u intervenciji NATO-a da zaustavi srpski genocid", rekao je Kurti.
 
On je dodao da se nada da će bivši britanski premijer doći na Kosovo da proslavi "Dan oslobođenja".
  • zztop

    17.04.2023 13:47
    A jel ima koja snimka kurtija sa kišobranom...
  • Dragan

    17.04.2023 06:49
    razmišljanja
    Lepo sam ja rekao, kad ovi svi naši političari završe sa nama (bez obzira na stranku) , još će nas i Kosovo tužiti i Nato pakt da smo agresori.
  • Banderaš

    16.04.2023 22:34
    Kurti je ponovo u pravu sa svojom izjavom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija