Vučić: Od 27. maja neću biti predsednik SNS-a, ali ostajem član stranke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da od 27. maja neće više biti predsednik Srpske napredne stranke (SNS), ali je rekao da će ostati član te stranke.
Vučić: Od 27. maja neću biti predsednik SNS-a, ali ostajem član stranke
Foto: 021.rs
"Formiram Narodni pokret za Srbiju oko Vidovdana, ali ostajem član SNS-a, mada se nadam da ćemo izabrati novo rukovodstvo. Taj pokret biće širi od SNS-a i voleo bih da ubacim i one ljude koji nisu u SNS-u. Još ne znam ko će me zameniti na čelu stranke, ali znam da će pojedini koji su izgubili funkcije napustiti SNS", rekao je Vučić u emisiji na Prvoj televiziji.
Na pitanje kako će odgovoriti pripadnicima opozicije koji su osporili njegov legitimitet, predsednik je rekao da će im predložiti pokretanje ustavne procedure.
"Potrebno im je dve trećine poslanika, nek se sakupe svih 85, a ja ću im dodati koliko treba iz SNS-a. Kada izglasaju da je sporan moj legitimitet, idemo na referendum da vidimo želi li narod smenu predsednika. Biću predsednik dok me narod hoće, a kad narod bude mislio da sam izdajnik, lopov i da se ne borim za njihove interese, onda će prestati da budem predsednik", rekao je Vučić.
 
On je ocenio da čak i oni koji ga mrze ga poštuju i da, imajući to u vidu, on već zna kakvi će rezultati biti ako dođe do referenduma.
Do kraja godine povećanje plata od najmanje 12 odsto 
 
Predsednik Srbije izjavio je danas da u Srbiji neće biti smanjivanja plata i penzija, i da do kraja godine očekuje značajno povećanje plata u svim segmentima, od minimalca do plata u javnom sektoru, "od 13 do 14 posto, najmanje 12 posto". Vučić je rekao da se nada da će stopa privrednog rasta u prvom kvartalu biti "na nuli", kao i da je Srbija među najmanje zaduženim zemljama u Evropi i svetu, sa "oko 52 odsto zaduženosti od bruto društvenog proizvoda".
 
Govoreći o Elektroprivredi Srbije, Vučić je rekao da će EPS nakon reforme biti "jedna od najboljih kompanija u ovom delu Evrope", i da je potrebno isključiti politiku iz tog procesa.
 
Povodom protesta u EPS-u, Vučić je rekao da su "uložene godine truda i godine rada da do reforme može da dođe", a da se opozicioni političari, kad vide da se neko okupi pojave na protestu, jer "tog dana nemaju šta drugo da rade", pa dođu da se slikaju.

Komentari 44

  • Sladjana

    26.04.2023 18:04
    Sa verom u boga, za Srbiju!
    Sve cestitke na odluci. Poslednji cas da se svi poltroni, interesne grupe i lazne patriote, posalju u zaborav.
    Dosao je cas za spas Srbije i njenog napacenog naroda. Iste sanse za sve, bolje i vedrije sutra za nas, nasu decu, unucice...
    Dostojanstven zivot!
    Sta li je u glavama ljudi koji ovako komentarisu?
    Bravo Aleksandre za odluku, uz tebe je posteni i casni narod, koji zna pravi put.
    Volite svoju zemlju, pa ce i ona vas voleti!
    Cinite dobro, dobro ce vam se vratiti!
    Verujte i molite se bogu, jer on zna sta je dobro za njegovu decu! Stavite tacku na mrznju, i krenite putem ljubavi i srece, jer ovo je nasa otadzbina, druge nemamo. Zivece ovaj narod bolje nego sto i sanja!
  • Sesil

    22.04.2023 14:29
    Dokle????
    Lagarija!!!!
  • Ssy

    21.04.2023 19:05
    @ @Ssy
    Baš zato što nije lako menjati ustav, on je odlučio da se zadrži na političkoj sceni na drugi način, po metodi-bolje išta nego ništa. Znači ima veze. Preporučujem pažljivije čitanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija