Bramerc i Vučić razgovarali o predmetu "Šešelj": Srbija da se ponaša odgovorno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Seržom Bramercom, koji je ukazao na predmet "Šešelj".
On je ukazao na činjenicu da se ne poštuje sud, i zatražio od Srbije da se po tom pitanju ponaša odgovorno, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.
Bramerc je pozdravio ulogu Srbije po pitanju regionalnih napora u oblasti kažnjavanja ratnih zločina, ocenivši da je direktan angažman srpskih vlasti i Tužilaštva dao rezultate i rešio probleme, te da bi u tom smeru trebalo nastaviti.
U saopštenju se navodi da su Vučić i Bramerc razgovarali o nastavku saradnje između Mehanizma i Srbije, regionalnoj saradnji u procesuiranju ratnih zločina, kao i o pitanju pronalaženja nestalih osoba.
 
Vučić je istakao da je Srbija dosledna u nastojanjima da se ostvari pravda za ratne zločine i otkriju nestala lica tokom ratnih sukoba devedesetih godina, dodavši da će Srbija nastaviti da se ozbiljno i odgovorno odnosi prema saradnji sa Mehanizmom, uz akcenat na unapređenju regionalne pravosudne saradnje.
 
On je pozdravio kontinuirano angažovanje tužioca Bramerca i podršku koju pruža napretku Srbije ka nacionalnim ciljevima. 
  • Bill

    21.04.2023 20:01
    A ko ono bešem pratio Šešelja u hag? Ko nosio majicu sa likom njegovim?
  • Joka

    21.04.2023 13:56
    Pa kako da isporuci politickog oca Seselja a jedva ga je izvukao iz zatvora.Ili je sve to bila predstava?
  • Da li ce

    21.04.2023 12:51
    Predsednik
    ...isporuciti Seselja?
    Da li je moguce da je Seselj otisao u Hag da zastiti sve ostale clanove SRS a sada stiti one koji su ga izdali a nasrce na narod i dovodi nas u situaciju da nam se ozbiljno zamera sto nece sam da ide u Hag da se istrazi taj novi njegov zlocin?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija