Na batajničkom aerodromu danas prikaz sposobnosti Vojske Srbije

Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici danas će, povodom Dana Vojske Srbije biti održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije pod nazivom "Granit 2023".
Na batajničkom aerodromu danas prikaz sposobnosti Vojske Srbije
Foto: 021.rs
Dan Vojske Srbije 23. april ustanovljen je u znak sećanja na taj dan 1815. godine kada je na praznik Cveti podignut Drugi srpski ustanak.
Kako je najavljeno, u prikazu će biti angažovano više od 5.000 pripadnika sistema odbrane, oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova, a prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministri.
U letačkom delu programa nastupiće avioni "MiG-29", "Orao" i "Lasta", helikopteri "Mi-35", "H-145M" i "Mi-17 a biće prikazani i protivvazduhoplovni raketni sistemi "FK-3" i "Pancir".
 
Na batajničkom aerodromu biće izloženi i modernizovani raketni sistemi "Kub", protivavionski samohodni artiljerijsko-raketni sistem PASARS i protivoklopni raketni sistemi "Kornet".
 
Među sredstvima koja će učestvovati u prikazu su i samohodna top-haubica 155 mm NORA i modularni višecevni bacač raketa "Oganj" kao i i oklopna borbena vozila "Lazar-3", "Miloš" i "Hamer".
 
Uz oklopni transporter MRAP 6x6, tenkove T-72MS, oklopno-izviđački automobili BRDM-2MS i besposadna vozila "Mali Miloš", biće prikazane i bespilotne letelice "CH-92" i "Pegaz".
Kapije vojnog aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" biće otvorene za građane od 9 do 15 časova.
 
Ulazak na vojni aerodrom biće omogućen iz pravca glavnog ulaza u taj objekat, ulaza u Vazduhoplovni zavod "Moma Stanojlović" i iz pravca Nove Pazove.
  • ovaj

    22.04.2023 13:02
    Prikaz čega??
  • Fotije

    22.04.2023 10:28
    Ceo srpski narod da vidi našu moćnu vojsku...
  • Mica

    22.04.2023 09:13
    Mica
    Jel smo mnogi sposobni? Pitam da nepreplasimo mnogo Komsije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija