Radoičić (Srpska lista): Oni sa jedan ili dva osto glasova neće voditi opštine na severu Kosova

Srpska lista saopštila je da srpski narod neće dozvoliti onima koji su osvojili jedan ili dva odsto glasova da vode Severnu Mitrovicu, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.
Posle današnjih izbora na severu Kosova koje su Srbi bojkotovali, potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić se u saopštenju u ime Srpske liste i lično ime zahvalio sunarodnicima iz tih opština na, kako je kazao, ko zna koji put dokazanom patriotizmu, dostojanstvu, časti i jedinstvu.
"Onima koji misle da sa jedan ili dva odsto glasova mogu da vode opštine na severu (Kosova), imam da poručim da im srpski narod to nikada neće dozvoliti", naveo je.
Prema njegovim rečima, na Srbima je da, "sa državom Srbijom i predsednikom Aleksandrom Vučićem nastave borbu za očuvanje mira i prava Srba da žive svoji na svome".
 
Izrazio je nadu da su "svi dobro razumeli jasnu poruku koju im je (bojktom izbora) srpski narod sa severa Kosova danas poslao", prenela je Srpska lista, poltitička organizacija Srba sa Kosova koju podržava zvanični Beograd.
 
Centralna izborna komisija Kosova (CIK) je saopštila da je na današnjim izborima za gradonačelnike opština na severu Kosova i odbornike u opštinama Leposavić i Zvečan glasalo samo 3,47 odsto odnosno 1.567 građana sa pravom glasa.
  • BGD 011

    24.04.2023 11:13
    Vucic manipulator...
    Vucicu je je jasno sta ovo saopstenje znaci, a znao je to i pre izbora jer je na to i pristao: Politika prenosi "Амбасада САД у Приштини саопштила је да је став САД да су избори у четири општине на северу КиМ одржани у недељу у складу са уставним и законским захтевима такозваног Косова и изразила жаљење што све странке нису искористиле „своје демократско право” да учествују на изборима."
  • Ha

    24.04.2023 08:37
    Radoičiću
    A da priznaš B. Tadiću da je bio veća Srbenda od svih vas zajedno? Za vreme njegovog mandata sever Kosmeta je bio pod srpskom upravom. Policija, pravosuđe...
    A danas se i Gazivodama upravlja iz Prištine, iako veliki deo jezera nije na Kosmetu.
  • H

    24.04.2023 07:35
    H
    Vodice jos kako! Sto vi niste glasali po naredjenju i pretnji AV vas problem! Kosovo je tudja drzava koja je priznata od strane AV i tu je kraj Kosovske price! Sta vise nije jasno?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija