Zorana Mihajlović napustila SNS: "Želim im sve najbolje"

Bivša ministarka i visoka funkcionerka SNS Zorana Mihajlović napustila je Srpsku naprednu stranku (SNS).
Zorana Mihajlović napustila SNS: "Želim im sve najbolje"
Foto: 021.rs

"Poštovani, nakon 13 godina članstva molim da izbrišete moje ime iz baze SNS. Prof. dr Zorana Z. Mihajlovic", navodi se u pismu kojim se bivša ministarka iščlanjuje iz vladajuće stranke, a koje je objavila na Instagramu.

Mihajlović je potvrdila da je zatražila da bude izbrisana iz baze članova vladajuće stranke.
 
"Tačno je. Nakon 13 godina, zamolila sam da me izbrišu iz baze članstva SNS. Trudila sam se i radila najbolje što sam mogla, celog svog života, pa i ovih 13 godina. Želim svima u SNS sve najbolje".
Trzavice na relaciji Zorana Mihajlović - vrh SNS traju duže od godinu dana, a kulminirale su nakon sastanka lidera SNS Aleksandra Vučića i bivše ministarke nakon kog je postalo jasno da Mihajlović neće biti deo nove Vlade.
 
Na oproštajnoj konferencji za medije, gde je Mihajlović govorila o svom radu u ministarstvu, poručila je da ne želi da bude pion i da su se određene stvari dešavale u prethodne dve godine, o čemu će biti vremena i prostora da se razgovara.
 
"Mislim da će i meni biti nekako lakše da ne gledam neke ljude koji iskorišćavaju SNS kao svoj 'džuboks' za bahaćenje i bogaćenje, a verujem i da će njima biti lakše da ne gledaju mene šta mislim o njima", poručila je ona.
 
Komentarišući oproštajnu konferenciju Zorane Mihajlović, Vučić nije štedeo reči. Vidno ljut, predsednik je uzvratio tvrdnjom da je Mihajlović "molila Boga" da ostane u Vladi, piše Nova.rs. I ponovo je govorio o "demokratskim kapacitetima SNS" i o tome kako on "nikog ne izbacuje iz stranke".
 
Nekoliko meseci kasnije, gostujući na televiziji Pink, Vučić je poručio da Zorana Mihajlović želi da pravi svoju stranku.
 
"Ali ako vi očekujete da ću nešto loše da kažem o SPS ili onima koji su nas napustili zato što nisu dobili funkciju, poput Zorane Mihajlović, koja će da pravi svoju stranku i čuda, šta sve ne, napuštajući SNS. Od nas neće čuti nijednu ružnu reč...a svi će znati da je to zato što nije ministar. Kao što će svi znati zašto su neki drugi ćutali, a izmisliće 500 nekih drugih razloga", rekao je Vučić.
Na to je Mihajlović odgovorila da ne želi da ulazi u rasprave sa predsednikom ili sa bilo kim iz SNS, te da prošlost nije opcija.
 
Za sada nije poznato da li će Mihajlović formirati pokret ili stranku, niti kakvi će biti njeni naredni politički koraci.
 
U istom danu kada je Zorana Mihajlović odlučila da napusti SNS, bivša ministarka Jadranka Joksimović uputila je niz oštrih kritika na račun aktuelne ministarke za evropske integracije, nazivajući je "antitalentovanom, ali klimoglavom službenicom" i poručujući Vučiću i premijerki Ani Brnabić da je nauče kako da bude ministarka, kada su je već izabrali za tu poziciju.
  • Selo

    26.04.2023 10:36
    Jel to na pomolu neka nova stranka koja će sve da nas preporodi. Čestitam na destruktivnosti, nenadležnost vašeg ministarstva je bila na zavidnom nivou za vašeg mandata. Takođe, promocija botoksiranja je bila izuzetna. Mislim da je ova žena za svoja angažovanja dok beše na vlast zaslužila bar jedan orden
  • M

    25.04.2023 23:46
    Grešite svi !
    SNS je ojačao,jer ih je ona napustila !
    Takođe,ne bi me čudilo,
    da je to uradila u dogovoru sa njima ?!
    Treba biti oprezan kad su JUL-ovci u pitanju !
    Oni se vlasti dobrovoljno ne odriču !
  • B

    25.04.2023 22:45
    znak
    Kad Nasa Maja ode iz stranke, stizu promene.
    Al ne prave, kozmeticke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.