Komična odbrana medicinske sestre iz Beograda: Nije znala da se snima

Instrumentarka GAK Narodni front, koja je na svom TikTok nalogu objavila direktan prenos porođaja u tom porodilištu, brani se time da je "snimak nastao nenamerno".
U izjavi objavljenoj na TikToku napisala je da "nije znala da se snima".
"Želim da objasnim uživo snimak koji je emitovan sa mog profila u periodu od 4 do 5h dana 26.04.2023. Snimak je nastao nenamerno. U noćnom dežurstvu svi smo svesni da je zabranjena upotreba mobilnog telefona u sali, ali kako su nas pozvali za hitan carski rez, samo sam telefon ostavila prislonjen o rešetku za rukavice, nesvesna da se upalila kamera koja je prenosila uživo prenos na TikToku. Pre poziva u salu smo gledali TikTok i to je poslednje ostalo uključeno. Iz snimka se vidi da niko u sali nije bio svestan da odloženi telefon vrši prenos uživo… Snimak je nastao spontano. Osim pacijenta, vidim se i ja gde se spremam za operaciju i učestvujem u istoj. Ja se izvinjavam pacijentu kojoj je povređena privatnost, pacijentkinjinoj porodici kao i široj javnosti", navela je ona.
Kako dodaje, iza nje je karijera medicinske sestre duga 14 godina.
 
"Ja sam medicinska sestra - instrumentarka unazad 14 godina i ceo svoj radni vek gradila sam odnos između pacijenta i medicinske sestre na principima sestrinske etike i prema dobrim pravilima struke. Najiskrenije mi je žao što je nastao uživo prenos, jer moje aktivnosti na TikToku su bile usmerene uglavnom na moju porodicu, prijatelje i na edukativni sadržaj koji ni u jednom videu nije sadržao podatke o ličnosti niti bio u suprotnosti sa medicinskom etikom. Još jednom, ponavljam da mi je duboko žao i da se iskreno izvinjavam pacijentkinji, njenoj porodici, klinici koja me hrani, svim svojim kolegama, celokupnoj javnosti", dodala je ova medicinska sestra.
 
Podsetimo da je GAK Narodni front naveo je da je sestra suspendovana.
 
Inače, ova medicinska sestra već duže deli snimke i fotografije iz porođajne sale na ovoj društvenoj mreži. Na ovaj događaj reagovala je i ministarka zdravlja Danica Grujičić.
  • Isidora

    27.04.2023 11:44
    Nedopustivo
    Najstroža kazna!
    Za ceo tim.
  • Cicka

    27.04.2023 09:29
    Ovakvi i slicni zaposleni od svojih klinika prave poluklinike zato takve iz svojih sredina treba skloniti sto pre, a postoje i gore stvari od ove nacinjene bilo da je u pitanju drzavna ili privatna ustanova.
  • 002211

    27.04.2023 08:45
    Slatko. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija