Ekolozi Srbije protestuju 18. maja ispred Skupštine sa zahtevom da se zabrani kopanje litijuma

Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) saopštio je danas da će protestovati ispred Skupštine Srbije 18. maja, na godišnjicu predaje inicijative za zabranu eksploatacije i prerade litijuma i bora.
Ekolozi Srbije protestuju 18. maja ispred Skupštine sa zahtevom da se zabrani kopanje litijuma
Foto: 021.rs
Protest će biti održan pod nazivom "(P)OTPISANI" zbog toga što je inicijativa sa potpisom 38.000 građana predata Skupštini Srbije 18. maja 2022, navodi SEOS.
"Budući da nadležni organi već godinu dana ignorišu 38.000 potpisa i inicijativu ne stavljaju na dnevni red, na godišnjicu predaje inicijative 18. maja organizujemo protest sa zahtevom da se hitno stavi na dnevni red", navedeno je u saopštenju.
Ekološke organizacije navode da je "zanemarivanje narodne inicijative flangrantno kršenje Ustava i Zakona, te jedan od najočiglednijih pokazatelja samovolje aktuelne vlasti".
 
Početak protesta zakazan je za 18 časova.
  • Nele

    28.04.2023 15:53
    BEZ POTREBE - NEPOTREBNO
    Cena Litijuma ce VRLO VRLO brzo da padne sa cenom neverovatno, Kinezi su izmislili baterije NAtrijum-hlorid jonska , na bazi soli za Elektrouautomobile, pa se ova ruda uopšte neće tražiti i cena će neverovatno pasti , pa ispade da će se sve kopati i razvaljivati nizašta !?
  • zztop

    28.04.2023 13:49
    Kakva bre inicijativa kad martinović za nju ne zna ...
  • jel

    28.04.2023 13:48
    ćuta
    stiže msm ima ispite tada hehe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija