Ministarstvo: Utvrditi odgovornost zbog slučaja devojčice zatočene u stanu

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je, povodom slučaja devojčice koju je otac držao zatočenu u stanu, saopštilo da je sprovelo nadzor nad radom Gradskog centra za socijalni rad Beograd.
Ministarstvo: Utvrditi odgovornost zbog slučaja devojčice zatočene u stanu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako se navodi, Ministarstvo je posle nadzora naložilo rukovodiocu Gradskog centra za socijalni rad Beograd da preduzme mere iz svoje nadležnosti i pokrene disciplinski postupak i utvrdi odgovornost zaposlenih u odeljenjima koja su postupala u ovom slučaju.
Gradskom centru naloženo je da obezbedi odeljenje za dalju zaštitu maloletne devojčice, odmah počne i efikasno sprovede celovitu stručnu procenu roditeljskih kapaciteta i kompetencija oca deteta za vršenje roditeljskog prava i da u skladu sa rezultatima stručne procene i zakonskim ovlašćenjima odmah podnese tužbu za njegovo potpuno lišavanje roditeljskog prava.
Naloženo je da se obezbedi sprovođenje celovite stručne procene roditeljskih kapaciteta i kompetencija majke deteta, koja je važećom sudskom odlukom delimično lišena roditeljskog prava, sa pravom da održava lične odnose sa detetom, i da u skladu sa ishodima procene donese zaključak o celishodnosti pokretanja sudskog postupka za njeno potpuno lišavanje roditeljskog prava.
 
Gradski centar za socijalni rad Beograd treba da u roku od 30 dana od prijema ovih naloga dostavi Ministarstvu izveštaj o realizaciji naloženih mera, navedeno je u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija