MUP apeluje: Oprez kad palite vatru na otvorenom za 1. maj, policija dežura na izletištima

Policija će dežurati na izletištima tokom 1. maja.
MUP apeluje: Oprez kad palite vatru na otvorenom za 1. maj, policija dežura na izletištima
Foto: Pixabay

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP Milorad Spasojević apelovao je danas na građane, koji se odluče da praznik rada – Prvi maj proslave u nekim od izletišta u Srbiji, da prilikom pripreme hrane i paljenja vatre na otvorenom budu oprezni i da poštuju Zakon o zaštiti od požara.

"Ako naši sugrađani ipak imaju potrebu da lože vatru na otvorenom prostoru, to onda mora biti u posebno obeleženim i obezbeđenim prostorima. Potrebno je doneti i vodu sa kojom se može ugasiti eventualni početni požar, kao i gorenje na mestu gde je loženo", istakao je Spasojević.

On je podsetio da je, prema Zakonu o zaštiti od požara, zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, smeća na otvorenom prostoru i biljnih ostataka, a za kršenje tog propisa propisane su kazne od 10.000 do 50.000 dinara, dok su za pravna lica od 300.000 do 1.000.000 dinara.
 
Spasojević je istakao da će pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP dežurati na izletničkim mestima i da će građani moći da im se obrate za pomoć, ukoliko im bude potrebna.
 
Podsetio je da je izuzetno važno da se građani odgovorno ponašaju jer se požari na otvorenom prostoru veoma brzo šire i predstavljaju realnu opasnost po živote i zdravlje, a nanosi i velike materijalne štete.
  • B

    30.04.2023 11:43
    ideja
    Bolje vatrogasci da budu na vencu, trebace.
    Ionako svakog vikenda idu gore zbog pijanih budala koje rostiljaju.
    Ne mogu da shvatim da ljudi sa 40 i vise godina ne znaju ili nece da ograde i ugase vatru kad zavrse sa pecenjem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija