Milić otkrio detalje pucnjave u školi: Dečak se sam prijavio policiji, sve je planirao

Dečak koji je pucao i ubio decu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru planski je ušao u školu i mesec dana ranije planirao ovaj događaj, naveo je Načelnik PU Beograd Veselin Milić.
Policiju je o pucnjavi najpre obavestila pomoćnica direktorke, a dva minuta kasnije je školu nazvao i tinejdžer osumnjičen za masovno ubistvo.

Milić je na konferenciji za medije izjavio da je četrnaestogodišnji dečak unapred osmislio plan izvršavanja ovog dela, a da je u školu ujutru poneo dva pištolja, koji je nabavio od oca. Osim toga, kod sebe je imao i četiri molotovljeva koktela.

"Na licu mesta pronađeno je oružje kojim je izvršeno krivično delo. Ovo su samo realne činjenice koje ukazuju na stvarno činjenično stanje. I možda preduzimamo neke stvari koje nisu ni dozvoljene, ali da se javnost upozna sa svim onim što je ovo zlodelo dovelo, koje je kroz jedan način planski i organizovano mesec dana planirano", naveo je Milić.
 
Prema Milićevim rečima, dečak je imao razrađen plan, a učionica istorije, u kojoj se nalazilo njegovo odeljenje, odabrana je zato što se nalazi najbliže ulazu u školu.
 
"Sam je radio plan ulaza u školu i kako je sam rekao, odredio je prioritetne mete. Skica izgleda kao iz neke igrice", kaže Milić.
Milić je izneo i detalje tragedije, u koga je tinejdžer najpre pucao.
 
U toku je utvrđivanje svih okolnosti.
  • Vlada

    05.05.2023 11:41
    @@

    Pa naravno da u trulom sistemu neće svako postati nasilnik, ali će nasilnici ostajati nekažnjeni. A tvoj glup komentar pokazuje da su u korenu svakog lošeg sistema nesposobni i neuki.
  • @Android 17

    03.05.2023 19:32
    Argument vam je besmislen. Isto tako ste i vi odrasli u ovom istom sistemu pa opet niste nikoga ubili, vašom sopstvenom logikom ni sistem nije krivac za ovo što se desilo.
  • NadaNS

    03.05.2023 18:06
    NadaNS
    Strašna tragedija! U ovakvoj Srbiji je sve moguće! Načelnik govori kao da ni osnovnu školu nije završio, strašno, podseća na Balkanskog špijuna! Treba da izađu svi roditelji i da ne dozvole deci da idu u školu, malo duže, dok Ružić i ostala bagra ne podnesu ostavke!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.