Advokatska komora Beograda: Mere da budu u skladu sa civilizacijskim tekovinama

Advokatska komora Beograda apelovala je da mere koje je država najavila posle dva masovna ubistva budu usklađene s civilizacijskim tekovinama, međunarodnim obavezama i ustavnim i zakonskim okvirom.

Komora je u saopštenju navela da najavljene mere "moraju biti razumne, srazmerne i dobro osmišljene, da deluju na uzroke problema, a ne da budu plod trenutnih rešenja i privida gašenja požara“.

"Sve vladine zvaničnike pozivamo da budu svesni svoje odgovornosti. Niz tragičnih događaja kojima svedočimo jasna su posledica urušavanja institucija i degradacije svake struke i profesije i uništavanje svih drustvenih i moralnih vrednosti", stoji u saopštenju AKB.
Pozvali su medije da se "uzdrže od senzacionalnog izveštavanja i plasiranja neproverenih informacija“.
 
"U trenucima koji su teški za celo društvo, pozivamo sve zvaničnike i medije da se usmere na pitanja od javnog interesa i deluju uzdržano i razumno, te da se uzdrže od plasiranja neproverenih informacija, izjava i aktivnosti kojima se zamagljuju uzroci problema u društvu, podstiču dalji nasilni događaji ili iznose osetljivi lični podaci učesnika u tragičnim dešavanjima“, piše u saopštenju.
  • Misko

    06.05.2023 07:22
    Bog pa ja!
    Vrhunski pravnik je pokazao vec na startu, kako to izgleda po pravu i civilizacijskim tekovinama. Kada je rekao, da obojica nece izaci nikada!
  • Miki

    05.05.2023 18:25
    Ovo je dobro receno
    Ma da se uglavnom ne slazem sa advokatima ovo je dobro receno ali ova sekta na vlasti ce samo otresti prasinu sa sebe i izaci Jaca s narod ko ....
    Sve izjave nastupi su sramota za razuman svet al njega je sve manje ..
  • Maria

    05.05.2023 18:13
    Pa
    Sta predlazete gospodo da cujemo jasno i glasno i direktno da vas svi mozemo razumeti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija