Srbija se nije pridružila sankcijama Evropske unije Iranu i Siriji, a jeste merama protiv Al-Kaide

Srbija je ponovo jedina zemlja kandidat za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu koja se nije uskladila sa novim odlukama Saveta EU o restriktivnim merama zbog situacije u Iranu i Siriji.
Srbija se nije pridružila sankcijama Evropske unije Iranu i Siriji, a jeste merama protiv Al-Kaide
Foto: Pixabay

Kako je saopštio visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel, Savet EU je 24. aprila usvojio odluku o restriktivnim merama zbog situacije u Iranu i odluku o merama zbog situaicje u Siriji.

Sa novim odlukama Saveta EU uskladile su se sve ostale zemlje kandidati za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu - Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija i BiH.
U isto vreme, kako je saopšteno, Srbija se jeste saglasila sa odlukom Saveta EU od 24. aprila o restriktivnim merama protiv Islamske države i Al Kaide.
 
Srbija je jedina zemlja kandidat za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu koja se nije uskladila sa 17 prethodnih odluka Saveta EU o sankcijama zbog Ukrajine.
  • @Професор

    07.05.2023 13:06
    Pitaj Putina i Si Djinpinga kad uvode sankcije
  • Професор

    07.05.2023 07:50
    Него зна ли се кад ће да падну неке санкције за земље запада због продаје оружја државама у рату и забране медија да слободно извештавају?
  • Logi

    07.05.2023 06:03
    situacija
    A koja je to situacija u Iranu i Siriji koja pravda sankcije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija