Reditelj filma "Vidimo se u čitulji": Vučić je vrhovni nasilnik, od Srbije napravio ogavni rijaliti

Reditelj kultnog dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji" Janko Baljak izjavio je da je predsednik države Aleksandar Vučić "vrhovni nasilnik".
Kako je rekao Baljak, Vučić je likove iz podzemlja o kojima govori njegov film uveo u mejnstrim Srbije.
On je za list Danas naveo da je taj film, koji je snimio pre 30 godina, bio krik za promenom moralnih vrednosti.
"Film se završava sa tri sahrane aktera i jedno je od obaveznih štiva na univerzitetima širom sveta koji izučavaju mračne '90-te godine u Srbiji", rekao je Baljak..
 
Baljak je to rekao povodom izjave Vučića da ako treba ukinuti rijalitije, onda bi trebalo i neke filmove poput "Vidimo se u čitulji".
 
Baljak je naveo da Vučić "proizvoljno i netačno priča o svemu i svačemu, a zapravo je vrhovni nasilnik i nekadašnji huligan, a danas korisnik usluga kriminalnih grupa", kao i da je od "Srbije napravio ogavni rijaliti".
  • Ana

    10.05.2023 07:22
    žalosno posmatranje činjenica
    @Džo
    "Možda je i u pravu za ovo, ali upravo ovaj lik je napravio heroje od kriminalaca svojim filmom"

    @Slobo
    "Njegov dokumentarac je bio afirmacija svega toga"

    E to je onaj glavni mentalni problem ovog naroda - nakardno zaključivanje činjenica.

    Ovakvi kao vi, koji ne shvatju poentu fimla i tih kriminalaca, da su oni trebali biti primer jednog lošeg vremena i opemena za buduće generacija, da su trebali izazavati muku i grč u stomaku prikazanim dešavanjima, te ogorčenje koje da pečat jednom vremenu i normalnog čoveka opomene da se tako nešto nikada ne sme ponoviti, Vama to izaziva zakljućak da su oslikani kao heroji, isto što smatraju i klinci koji gledaju tako nešto, i prozivamo ih zbog aktuelnih dešavanja.

    Zajedničko Vas i takvih klinaca je jedna velika praznina u glavi, loša konotacija u mozgu, koja pogrešno identifikuje kod glupih ono što je tačno pametniji želeo reći.

    Kako ja, moja supruga, i troje odrasle dece, nismo taj film posmartrali onakako kako ga VI posmatrate, sa gorčinom i nevericom, samo shvatajući celu priču kao crnilo koga treba da se čuvamo, da se u njega ne prtevorimo mmi, vi, poni, niko.

    Pltikoća umova dobrog dela ovog naroda prožima se u večitim ne samo poghrešnim tumačenjima, već i u relnnaom životu, nesposobnosti za promene i izbor pravih vrednosti, što je uobličeno u višedecenijski kriminal i imperatore i prostake od političatra koji nas vode i narod ubeđuju da su i oni i Srbija najbolja stvar koja nam se moiže desiti.
  • ovde je rec o

    09.05.2023 21:09
    rastimovanom dirigentu av
    a ne o kulturi i umetnosti !
  • sineasta

    09.05.2023 16:55
    Caplin nikako !

    Treba
    09.05.2023 • 13:41
    Nemojte molim vas zabranjivati "kompletnog Caplina". Kako ce onda ljudi moci da gledaju njegov prvi film kao skitnice, iz 1914. godine - Decja trka u Veneciji (Kids Auto Races In Venice). Vrlo je poucan i definise odredjen mentaliutet coveka, takozvanog nametljivog puvadzije. I sada ne znam zasto sam sve ovo napisao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.