Vučević: Možda cela vlada podnese ostavku

Potpredsednik SNS Miloš Vučević izjavio je da postoji mogućnost da cela vlada podnese ostavku i da se ide na izbore, ali je naglasio da je to pitanje za premijerku Anu Brnabić.
Vučević: Možda cela vlada podnese ostavku
Foto: 021.rs
Vučević je za TV Prva rekao da odgovore na sva pitanja o Narodnom pokretu očekuje 27. maja, kao i da će sigurno biti novih ljudi na najvažnijim pozicijama u SNS-u i naglasio da se nije raspravljalo da li će doći do, kako je rekao, zamene lidera SNS Aleksandra Vučića. 
Na pitanje da prokomentariše to što je Vučić rekao da ostavka ministra prosvete Branka Ružića možda neće biti jedina ostavka i da vlada ponekad deluje kao raštimovani orkestar, Vučević je rekao da će "možda cela vlada podneti ostavku".
"Ne bi bilo fer da ja o tome govorim, to je pitanje za Brnabić, ali ja ne mogu da isključim mogućnost da cela Vlada podnese ostavku i da se ide na izbore. Ali je to stvar dogovora... Da li opozicija želi da ide na izbore", rekao je Vučević.
 
On je dodao da je za Brnabić pitanje i da li je vreme za rekonstrukciju vlade, ali je ocenio da je vreme da se proveri rad svakog ministra. 
 
"Da vidimo da li je neko ćutao kad god je nezgodno, da li je solirao", rekao je Vučević i naglasio da SNS nikad nije bežao od izbora.
 
Na pitanje da li su Srbiji potrebniji izbori ili rekonstrukcija, on je naveo da je sve moguće.
 
"Moguće da će biti i rekonstrukcija, i izbori, možda se ništa od toga ne desi, a možda idemo direktno na izbore. Nezahvalno je predvideti", rekao je Vučević.
 
Osvrnuvši se na skup koji je najavljen 26. maja ispred Narodne skupštine, Vučević je rekao da on ima za cilj da okupi one koji Srbiju vide kao sigurnu i čvrstu kuću i koji će pokazati koje je većinsko opredeljenje Srbije.
 
Vučević je rekao da će to biti miran, demokratski skup ljudi, koji pripadaju i različitim strankama, a da je SNS nosilac celog tog poziva. 
 
"Čeka nas veliki skup 26. maja, ali nas čeka i vanredni kongres SNS 27. maja, čeka nas odluka oko Narodnog pokreta, izbora stranačkog rukovodstva", rekao je Vučević. 
 
On je naglasio da je  nepodeljeno mišljenje stranke da se očekuje da će Vučić nastaviti da vodi SNS, ali je naveo da je pitanje kako Vučić vidi sebe u daljem radu. 
 
"To je jedna prilika da se pokaže jedan demokratski princip unutar SNS-a. To je stranka koja neće pući kao balon na političkoj sceni, ako jednoga dana ode u opoziciju. Ona je tako utemeljena u narodu" rekao je Vučević. 
On je naglasio da će pitanje Narodnog pokreta biti rešeno 27. maja. 
 
"Pokret je u ovom trenutku ideja i inicijativa, za razmišljanje u svakom smislu i suštinskom i formalnom. Da li će to biti blok koji će ići na izbore, ili će biti jedno nadstranačko telo koje ima savetodavno mišljenje ili će biti jedna organizacija koja će izaći sa svojim idejama na sledećim izborima - očekujem te odgovore 27. maja. Ako stranka bude odlučila da se ide u formiranje Narodnog pokreta, ja sam siguran da će biti formiran do Vidovdana", rekao je Vučević.
  • Dr Miggyy

    12.05.2023 14:51
    KAKVA JE BOLJE JE DA JE NEMA
    Vlada može odmah da podnese ostavku, jer i onako ne radi svoj posao, već klima glavom uvlači se i aplaudira svom voljenom šefu. Ukoliko šef može da funkcioniše bez poltrona, uvlakača i klimoglavaca, a dokazano je da može, ne mora da formira novu vladu, jer i onako sve poslove predsednika, premijera i ministara on sam uspešno obavlja, još se i svađa sa opozicijom. Nije jasno zašto mu je onakva razjedinjena i nesposobna opozicija trn u oku mu je ili karakter mu je radikalsko ubitačan i nikoga ne podnosi do podne, a po podne i sebe.
  • DrKadzija

    11.05.2023 19:56
    Zatvori
    Da li ćemo imati dovoljno zatvorskih kapaciteta kad daju ostavke? Onda ih više ne štiti imunitet?
  • OstAVka

    11.05.2023 14:57
    OstAVka ili blokade puteva ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.