Vučić: Sveću za đake zapalio sam u crkvi, nisam vodio kamere

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sveću za decu ubijenu u OŠ "Vladislav Ribnikar" zapalio u crkvi, a ne ispred te obrazovne ustanove "jer nije od toga hteo da pravi predstavu".
"Išao sam u crkvu da zapalim sveću, ali nisam vodio kamere. Na svako drugo mesto sam mogao da odem, ali nisam hteo da od toga pravim predstavu i kačim slike na instagram i društvene mreže. Svakome sam uputio saučešće i izašao u javnost istog sekunda", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.
Govoreći o skupu koji će Srpska napredna stranka (SNS) organizovati 26. maja u Beogradu, Vučić je rekao da njegova partija nije želela da zloupotrebljava tragediju koja se dogodila i da je prvo sačekala da prođe neko vreme, a takođe je odbacio tvrdnje da je u pitanju kontramiting organizovan kao odgovor na okupljanje opozicije.
"To će biti ujediniteljski skup, da se kaže šta je plan za budućnost. Nije skup podela koji se prave svaki dan. I nismo ga zakazivali ni za jedan datum koji je opozicija pominjala, već mnogo unapred. Nećemo da maltretiramo ljude, mada pretpostavljam da će biti gužva, ali nećemo da zaustavljamo saobraćaj i bilo koga da maltretiramo, čime ćemo pokazati razliku", rekao je on.
 
Odgovarajući na pitanje da li zaista misli da uhapšeni urednik magazina Tabloid Milovan Brkić govori u ime opozicije, Vučić je rekao da misli da je on "jedan od ideologa opozicije".
 
"On je najcitiraniji, citiraju ga i Vuk Jeremić i Miroslav Aleksić i Marinika Tepić, ponavljajući optužbe koje on iznese u Tabloidu. Citiran je bezbroj puta od Jovanjice i posle, do svake izmišljene afere. On je bukvalno postao njihov ideolog", naveo je on.
 
Vučić je dodao da je iznenađen, kako se izrazio, "velikom popularnošću u hrvatskim medijima", ali i dodao da su tekstovi koji se objavljuju o njemu u tim medijima "potpuna besmislica".
 
"Čestitam im na tome, neka samo nastave. Obično fotošopovi služe da nekog ulepšaju, a njima da budem grđi nego što jesam, iako ja nisam lep", rekao je Vučić.
  • Mojsije

    13.05.2023 10:07
    Ju ju
    Sramoto Vucicu, ti treba da si predsednik svih gradjana a ne samo tvojih ulizica i poltrona. Na takvim mestima se ne skupljaju politicki poeni a to tebi smeta i zato nisi otisao do skole. Bruko jedna!!!
  • +65

    12.05.2023 17:09
    Gospodin je poznat po tome sto voli da zaobilazi istinu.
  • 002211

    12.05.2023 15:48
    Sve TI verujemo, hahah!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija