Poljoprivrednici očekuju ispunjenje zahteva, u suprotnom u utorak protesti

Predstavnik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Đoka Ćurčić rekao je da od premijerke sutra očekuju odgovor da će biti ispunjeni svi zahtevi ratara i stočara koje su saopštili prošle nedelje.
Poljoprivrednici očekuju ispunjenje zahteva, u suprotnom u utorak protesti
Foto: Pixabay

U suprotnom, navodi, u utorak, 16. maja, organizovaće proteste u više gradova.

On je rekao da su prošle nedelje u razgovorima sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom finansija Sinišom Malim i ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković izneli više zahteva i dogovoreno je da ti predstavnici vlasti pripreme odgovore za sutrašnji sastanak.
Među zhtevima Inicijative za opstanak sela Srbije i još šest udruženja poljoprivrednika je da se obezbedi garantovana otkupna cena mleka od 75 dinara po litru, bez poreza na dodatu vrednost (PDV).
 
"Tražimo subvencije po hektaru od 300 evra i da se na dizel ne obračunava akciza i PDV, kao i da subvencija po kravi iznosi 40.000 dinara", rekao je Ćurčić.
 
Dodao je da ratari i stočari od vlasti očekuju i da im se obezbedi cena poljoprivrednih proizvoda, pšenice, kukuruza, soje i drugih, kao na berzama u Budimpešti i Parizu.
 
Ćurčić je rekao da će, ukoliko ne budu ispunjeni svi zahtevi, 16. maja biti organizovani protesti u Novom Sadu, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Subotici, Čenti, Kovinu, Bogatiću i još nekim mestima.
  • Zoran

    15.05.2023 12:16
    Zoran
    Vreme je da se seljačkoj mafiji stane na kraj, treba uvesti imovinske kartice za seljake pa da se vidi koliko su poreza uplatili državi a koliko imaju. Za razliku obračunati porez i ukinuti subvencije. Dosta je bilo njihovog terora prema gradjanima ove države.
  • Bane

    15.05.2023 07:31
    Bane
    Nejce vam ni biti ispunjeni ili cete opet progutati laz po obicaju! Imate priliku u Petak sa svoim Narod da uzmete to sto vam pripada ako ne...jos vise propadnite dok nestanete! Hvala!
  • Ssy

    15.05.2023 07:30
    Lopine ostaju lopine
    Spremajte se za proteste. Ne gubite vreme. Ne tražite od slepaca oči.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.