Opozicija u Kragujevcu: Tužilaštvo da reaguje, ucene i pritisci na radnike da idu na skup 26. maja

Predstavnici 11 opozicionih organizacija u Kragujevcu su zatražili od lokalnog tužilaštva da reaguje jer vlast vrši pritisak na zaposlene u javnim preduzećima da idu na miting 26. maja u Beogradu.
Opozicija u Kragujevcu: Tužilaštvo da reaguje, ucene i pritisci na radnike da idu na skup 26. maja
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Osnovnom javnom tižilaštvu u Kragujevcu predstavnici opozicije su predali zahtev da zbog pritiska preduzme zakonske radnje.
Predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Dalibor Jekić je rekao novinarima da od tog tužilaštva očekuju samo da radi svoj posao koji je, kako je podsetio, zakonom definisan.
Prema njegovim rečima, traže i da Osnovno javno tužilaštvo pokaže da li je nezavisno ili je i dalje "u kandžama vlasti".
 
"Vrši se pritisak na sve zaposlene da idu na taj skup u Beograd uz pretnju da će ostati bez posla oni koji su zaposleni na određeno vreme, preko agencija, a i u firmama u kojima se vrši racionalizacija", kazao je Jekić.
 
Kazao je da su se svim opozicionim strankama u Kragujevcu zbog pritisaka javljali zaposleni iz javnih preduzeća i zdravstvenih ustanova.
 
"Ne postoji državno preduzeće gde nije vršen pritisak da se ide na skup 26. maja", rekao je Jekić.
 
On je ocenio da na skupove treba ići dobrovoljno, kao što je bilo u Beogradu na skupu "Srbija protiv nasilja".
 
Govoreći o pritiscima Jekić je rekao da su to "dva krivična dela: krivično delo prinude i zloupotrebe službenog položaja...za oba je zaprećena zatvorska kazna".
 
Poslanik Pokreta obnove Kraljevine Sbije, Veroljub Stevanović, rekao je da zna da je "kvota" naprednjaka za Kragujevac oko 9.000 ljudi, a za Batočinu više od 750 onih koji treba da idu 26. maja u Beograd.
 
"Ovo nije stvar politike, ovo je stvar dostojanstva i ljudskosti, svi moramo da budemo tu jedni za druge", kazao je poslanik Zajedno Nikola Nešić.
 
Rekao je da su zaposleni u strahu i da se vrši "najveće kršenje radnih prava", te apelovao na građane Kragujevca i cele Srbije da se jave za pravnu pomoć i podršku.
Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Predrag Delić je kazao da je na sceni "najveće mobilisanje snaga SNS-a" koji je, kako je ocenio, svestan da gubi sve poluge vlasti, ne prezajući više ni od čega i primoravajući ljude da idu na miting u Beograd.
 
Zamolio je sve Kragujevčane da ne idu na skup u Beogradu 26. maja i da, kako je kazao, ne daju legitimitet "onome što on pravi od ove zemlje".
 
Lokalni lideri opozicije su poručili da "ovo ujedinjenje opozicije" u Kragujevcu treba da bude primer za celu Srbiju.
  • WWWWWWWWWWERERWREEW

    16.05.2023 14:16
    I u Novom Sadu ništa bolje nije! Kada su bili izbori za predstavnike Mesnih zajednica SNS kandidati su zvali članove na glasanje i pretili im otkazima i mnogim drugim stvarima! Ne možemo svi više da odlazimo na SNS mitinge! Treba skpiti snage i odupreti se pretnjama!
  • Logi

    16.05.2023 09:58
    botine
    lupite minus slobodno, crveno je boja ljubavi
  • Vesna

    15.05.2023 18:38
    Razlika između vas i nas je ta da mi imamo slobodan um, i niko nikog ne tera!
    Vidim da ste se vi uzvrpoljili!
    Narod zna na čijoj je strani!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.