Vučić se sastao sa patrijarhom i vladikama: "Crkva jedna od najvažnijih institucija"

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) i brojne vladike sastali su se danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, u zgradi Predsedništva.

Ovo je prvobitno objavio je TV Hram, a na fotografijama se vide i neki ministri.

Kako je kratko navedeno, patrijarh Porfirije se "u pratnji arhijereja SPC, koji su se sabrali na redovnom arhijerejskom Saboru", sastao se sa Vučićem i "najvišim zvaničnicima" Srbije, u zgradi Predsedništva.

Na Instagram nalogu budućnostsrbijeav, Vučić je naveo da je sa patrijarhom i episkopima razgovarao "o svim pitanjima od sudbinskog značaja za naš narod i zemlju, kao i o teškoćama koje nam predstoje na međunarodnom političkom planu, pogotovu po pitanju Kosova i Metohije".

"Kao i uvek, sa pažnjom sam saslušao mišljenje patrijarha i uvaženih episkopa, sa kojima sam se saglasio da je jedinstvo naroda, pogotovo u vremenima velikih iskušenja, stub očuvanja države i nacionalnih interesa Srbije, kao i da Crkva, kao jedna od najvažnijih institucija naše zemlje, ima izuzetnu ulogu u očuvanju tog jedinstva", objavljeno je na Instagram nalogu Aleksandra Vučića.
 
Radni deo zasedanja Arhijerejskog Sabora, najvišeg tela SPC,  pod predsedništvom patrijarha Porfirija, počelo je u ponedeljak, 15. maja u kripti Hrama Svetog Save.
  • jok

    17.05.2023 23:18
    Crkva uopšte nije institucija.
    Srbija je sekularna država.
    Piše u Ustavu...
  • Hani

    17.05.2023 21:57
    Infobiro se sastao,trazi Broz(Vucic)podrsku Crkve.Dzaba je sve,kraj je blizu..
  • Sabahudin

    17.05.2023 18:34
    Omerović
    Alo, bre, kakva institucija?!?!! Ima li neki episkop m...da da odbrani Crkvu od ovakvih političkih parola. Crkvo, probudi se!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija