Bujošević odbio da se danas sastane sa opozicijom, oni mu ostavili zahteve na prijemnici

Pošto ih nije primio na sastanak koji su tražili za danas predstavnici srpske opozicije ostavili su na prijemnici RTS direktoru ove kuće Draganu Bujoševiću zahteve.
Bujošević odbio da se danas sastane sa opozicijom, oni mu ostavili zahteve na prijemnici
Foto: 021.rs
Kako piše portal N1, zahtevi se odnose na "hitne promene koje Javni servis treba da usvoji, a kako bi svi građani Srbije bili istinito i pravovremeno informisani".

Opozicija od Bujoševića očekuje da prihvati i od danas usvoji i počne da primenjuje mere iz četiri sledeća zahteva.

  • Da RTS u svojim informativnim emisijama instinito blagovremeno i nepristrasno izveštava građane srbije o protestima "Srbija protiv nasilja";
  • U glavnim informativnim emisijama izvesti javnost o konkretnim zahtevima građana sa protesta "Srbija protiv nasilja";
  • Ovlašćeni predstavnik građana sa protesta Srbija protiv nasilja gostuje u dnevniku dva;
  • Prenosi sednicu Narodne skupštine na kojoj će se raspravljati o tragediji koja se dogodila u Srbiji i na kojoj će se utvrđivati odgovornost, u celosti i bez prekida  na prvom programu RTS.
Narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je za portal N1 da su ovi zahtevi hitni i da se moraju prihvatiti bez odlaganja. Naveo je i da je ponuda direktora RTS Dragana Bujoševića da sastanak bude održan sutra ili narednog ponedeljka besmislen.
 
"Sastanak je morao da bude danas. Neprihvatljivo je da bude sutra jer očekujemo sednicu parlamenta na kojoj će se diskutovali o svim tragedijama koje su se desile u Srbiji i koju RTS treba da prenosi u skladu sa našim zahtevima. U petak je protest o kojem treba da izveštavaju. Poslali smo mu zahtev juče da se vidimo danas on nam nije odgovorio. Ni sada nas nije primio pa smo mu ostavili zahteve na prijemnici. Ti zahtevi moraju da počnu da se sprovode od danas", kaže Aleksić.
 
On dodaje da je sada čitava odgovornost na rukovodstvu te kuće. Ukoliko do toga ne dođe, Aleksić kaže da opozicija "neće dozvoliti da se RTS tako ponaša".
Narodni poslanik Radomir Lazović je za portal N1 izjavio da zahtevi treba da doprinesu tome da RTS izveštava sa protesta i sednice Narodne skupštine u skladu sa obavezama koje kao Javni servis ima.
 
Narodni poslanik Zoran Lutovac je poziv Bujoševića da se sastane sa opozicijom sutra ili u ponedeljak nazvao "prevarom".
  • zztop

    17.05.2023 19:58
    Ako išta i usvoje bit će to kratka vest u 21-om minutu dnevnika2...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija