Srbijavode: Pratimo vodostaje i stanje na terenu zbog hidrološke situacije u regionu

Preduzeće Srbijavode je saopštilo danas će se "usled trenutne hidrološke situacije u regionu" pratiti vodostaji i stanje na terenu na deonicama sa sanacionim radovima.

Kako su naveli, "prioritet je preduzimanje preventivnih mera".

To preduzeće je navelo da se, u skladu sa prognozama i hidrološkom situacijom i tendencijama porasta vodostaja na područjima "Sava" i "Dunav", svi subjekti iz "Operativnog plana odbrane od poplava za 2023", pridržavaju svojih obaveza.

"Srbijavode" su u kontaktu je sa Sektorom ministarstva unuršnjih poslova Srbije za vanredne situacije i štabovima lokalnih samouprava, piše na sajtu tog javnog preduzeća.

"Pratitiće se vodostaji i stanje na terenu na deonicama na kojima su u toku sanacioni radovi i ukoliko bude potrebno biće angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija u cilju sprečavanja plavljenja područja i oštećenja zaštitnih vodnih objekata".
 
Širom Bosne i Hercegovine obilne padavine prouzrokovale su rast vodostaja reka, izlivanje vode iz rečnih korita, prodiranje vode u stambene, poslovne i pomoćne objekte, kao i aktivaciju klizišta.
 
U Bihaću, Bosanskoj Krupi, Novom Gradu i u još nekoliko gradova i opština proglašeno je stanje prirodne nesreće, preneo je N1 Sarajevo.

Mnogi lokalni putevi su odsečeni, a najteže stanje je u Novom Gradu.

  • Vucko

    17.05.2023 21:49
    Cuj ovih uhleba:pratimo stanje.Gde odose nase pare od odvodnjavanja idioti jedni?Cim padne malo vise kise mi potopljeni kao Atlantida.Bolje je da cutite i sakrijete se negde.Bice plivanja za vas…
  • Milos

    17.05.2023 20:36
    Uvek isto
    Opet će biti frka oko poplava i opet ce da obećavaju da će da rade nešto sa branama i nasipima i opet nece raditi ništa i tako u krug.
  • zztop

    17.05.2023 20:05
    Kume ajd u cvancihu da će 26.05. ostaviti nasipe i doći na skup velikog vođe...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.