Vučić u istoj izjavi: "Izvanredne vesti za obične seljake" i "Zauzimanjem puteva ne dobijate ništa"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se zauzimanjem zgrada ili puteva tokom protesta ne može dobiti ništa, komentarišući proteste koji se održavaju širom Srbije.
"Mislite da zauzimanjem zgrada ili puteva dobijate nešto - ne dobijate ništa i nikad nećete dobiti ništa time. To je stvar koju garantujem, to je stvar koju ponavljam 10 godina za redom", rekao je Vučić novinarima nakon otvaranja japanske fabrike "Nidek" u Novom Sadu.
Istovremeno, on je rekao da će biti povećane subvencije poljoprivrednicima, odnosno ispunjeni njihovi realni zahtevi u skladu sa mogućnostima države.
On je novinarima u Novom Sadu rekao da je jutros imao sastanak sa predstavnicima udruženja proizvođača mleka, koji, prema njegovim rečima, nisu ucenjivali već su tražili pomoć i imali realne zahteve.
 
"Gledamo kako da pomognemo seljaku, običnom domaćinu, a ne tajkunima. Uvek smo bili otvoreni za razgovore, ali sa profesionalnim demonstrantima neću da razgovaram", rekao je Vučić.
 
Najavio je da će subvencije po grlu biti povećane sa 30.000 na 40.000 dinara, što je dodatni trošak za budžet od oko 20 miliona evra.
 
"Mlekari su tražili da se subvencije po litru mleka povećaju sa 15 na 20 dinara, a moj predlog je da budu povećane na 19 dinara", rekao je Vučić.
Prelevmani na uvoz tvrdih sireva, kako je dodao, biće povećani na 300 dinara po kilogramu.
 
"Ovo su izvanredne vesti za obične seljake, poljoprivrednike. Budžet sa poljoprivreddu će sa povećanim davanjima biti uvećan na 900 miliona evra", rekao je Vučić.
  • Saša

    18.05.2023 16:21
    Imam pitanje
    Kakva je razlika između običnih i neobičnih seljaka?!
  • Rupa

    18.05.2023 15:22
    Putevi sa rupčagama,sreća jedna.
  • Stočar

    18.05.2023 15:21
    Agronome
    Bliži se dan,da ti se zahvalimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija