Poslanici Skupštine Srbije počeli sednicu minutom ćutanja

Poslanici Skupštine Srbije počeli su sednicu minutom ćutanja zbog žrtava masovnih ubistava u školi "Vladislav Ribnikar" i u okolini Smedereva i Mladenovca.
Poslanici Skupštine Srbije počeli sednicu minutom ćutanja
Foto: 021.rs
U zgradi Skupštine su primetne pojačane mere obezbeđenja.
 
Na početku sednice, poslanici koriste pravo da postave pitanja nadležnim institucijama.

Pored izveštaja Vlade o stanju bezbednosti, na dnevnom redu je Izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga od oktobra 2022. godine do kraja marta 2023. godine s posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije.

U tom izveštaju kojeg je juče usvojio skupštinski Odbor za kulturu i informisanje, stoji da su sve televizije sa nacionalnim frekvencijama ispunile standarde, dok o nasilju u rijaliti programima pre svega na Televiziji Pink, u izveštaju nije bilo reči.
 
Poslanici će razmotriti i Predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava, utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i preduzimanja odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera, koji je podneo narodni poslanik Zeleno levog kluba, Radomir Lazović.
 
Na dnevnom redu je i predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, koji je podneo 61 poslanik.
 
Iako je formalno sednica redovna, zakazana je na zahtev svih opozicionih poslanika koji, između ostalog, traže smenjivanje Gašića, ukidanje rijaliti programa, oduzimanje nacionalne TV-frekvencije Pinku i Hepiju, smenjivanje Saveta REM-a, a među zahtevima je bila i hitna sednica Skupštine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.