Gašić: Građani predali više od 25.000 komada oružja i više od milion metaka

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić kaže da su građani do 18. maja predali policiji 23.503 komada oružja, više od 1,2 miliona metaka i više od 5.000 minsko-eksplozivnih sredstava.
Gašić: Građani predali više od 25.000 komada oružja i više od milion metaka
Foto: Beta/AP

U nastavku skupštinske rasprave o izveštaju o bezbednosnoj situaciji u zemlji posle dva masovna ubistva početkom maja u kojima je stradalo 18 a ranjeno 20 osoba, Gašić je rekao da je u raznim akcijama u prethodnih šest meseci policija oduzela oko 57.000 komada oružja, ali da do završetka sudskih procesa i upravnih postupaka nije mogla da izlazi u javnost sa tim informacijama.

Gašić je pred poslanicima pročitao i podatke o angažovanju školskog policajca u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar" u prethodnom periodu i dodao da je protiv osumnjičenog za masovno ubistvo na području Mladenovca, Uroša Blažića podneto više prijava, između ostalog i za napad na službeno lice pošto je 31. maja 2020. godine motociklom udario policajca.
Poslanik Zeleno levog kluba Radomir Lazović ocenio je da o stabilnosti trenutne bezbednosne situacije u Srbiji "dovoljno govori" jučerašnji incident iz Rume gde je čovek iz ručnog raketnog bacača gađao napuštenu zgradu u blizini stare železničke stanice.
 
"Dok se premijerka juče trudila da potroši svo vreme opozicije za postavljanje pitanja, čovek je 'zoljom' srušio kuću u Rumi. To dovoljno govori koliko je bezbednosna situacija stabilna", rekao je Lazović.
 
On je pozvao građane na današnji protest "Srbija protiv nasilja", a Vladu Srbije da ne ignoriše zahteve učesnika protesta.
 
Ocene poslanika Zeleno levog kluba odbacila je premijerka Ana Brnabić koja je kazala da je tokom jučerašnje sednice odgovarala na "brojna pitanja" poslanika opozicije jer je po njenim rečima, važno za građane da čuju odgovore izvršne vlasti na pokrenute teme.
 
"Ne znam kako sam potrošila sve vreme kako poslanici ne bi mogli da postavljaju pitanja. Biću i sutra tu ako treba i prekosutra jer nemam šta da krijem", rekla je premijerka. 
 
Odbacila je zahtev učesnika protesta za smenu članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM) jer kako je rekla, Vlada ne bira nijednog od njih.
 
"Dva su zahteva protesta, smena ministra unutrašnjih poslova i o tome ćemo raspravljati i smena direktora Bezbednosno-informativne agencije. Svi ostali zahtevi o kojima ste juče pričali nikakve veze nemaju sa Vladom Srbije", rekla je premijerka.

Dodala je da su protesti "u redu" samo dok se po njenim rečima, "ne maltretiraju drugi građani".

  • max

    19.05.2023 18:16
    Troumnici
    Vidim tri umne glave, bolje reći troumnici, teško svima nama sa njima.
    Ništa nam se dobro neće desiti dok ovi troumnici sede u vladi.
  • Cokanj

    19.05.2023 14:07
    ?
    Lakus sns.
  • marvo bezrepa

    19.05.2023 12:42
    Jel sve spakovano i spremni kamioni da voze za Ukrajinu? Malo da se učepite zapadu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija