Vučić: Očekuju da Kosovo predamo na tacni, izazivaju probleme jer smo rekli da nećemo

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da se od Srbije očekuje da Kosovo i Metohiju preda "na tacni" i da kaže da se pomirila i da su je 1999. godine bombardovali sa pravom.
Vučić: Očekuju da Kosovo predamo na tacni, izazivaju probleme jer smo rekli da nećemo
Foto: 021.rs (arhiva)
"Pošto smo rekli da nećemo da odustanemo od međunarodnih povelja, Ustava Srbije i teritorijalnog integriteta, onda su krenuli da izazivaju probleme", kazao je Vučić na mitingu u Pančevu.
Naveo je da Srbija radi sve kako bi sačuvala svoju "zemlju, ime i prezime", ali da se plaši da će u tome morati da budu još čvršći i snažniji.
"Radite šta hoćete i spolja i unutra, ali nećete dobiti nezavisno Kosovo kao što se nadate. Moraćete neke druge da postavite", rekao je Vučić.
 
Naveo je i da su na Kosovu počeli da pišu kazne Srbima zbog "KM" tablica i da na to nemaju pravo po trenutnim sporazumima.
 
"Evropski predstavnci kažu da je to greška... Uvek je greška kada smo mi Srbi i Srbija u pitanju. Sve razumemo, samo nemojte da nas terate da razumemo kada grešite na našu štetu i na štetu međunarodnog javnog prava", kazao je.
 
Vučić se osvrnuo i na najavu Srba sa Kosova i Metohije koji su dali rok do 1. juna da Priština "prestane sa provokacijama" i dodao da je zabrinut zbog toga.
 
"Šta god kaže i uradi Priština, uvek će Srbija biti kriva, jer to je njihovo čedo", rekao je Vučić.
  • Da

    20.05.2023 15:09
    Očekujemo da predsednik prizna laži koje je govorio od 1999.
  • Milan

    20.05.2023 12:38
    Kolonijalni upravnik
    Neces ga predati na tacni jer si ga vec predao na srebrnom posluzavniku tako mi AV zaduzbina carinskih punktova na Jarinju i Brnjaku.
  • Ralle

    20.05.2023 12:06
    Kakve veze ima kosovo sa ubistvima dece i zeljom za zivotom u normalnoj drzavi..to je jedna tema..ne mesajte to...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija