Od sutra u školi na Vračaru po šest policajaca u smeni, evo šta će biti njihov zadatak

Državni sekretar MUP-a Danilo Stevandić izjavio je da će prisustvo policije u školi "Vladislav Ribnikar" biti pojačano od ponedeljka kada ponovo počinje nastava.
Nastava je obustavljena nakon što su u toj ustanovi ubijeni devet učenika i radnik obezbeđenja.
Stevandić je za RTS rekao da će po smeni biti angažovano šest policajaca, odnosno po dva policajca opšte nadležnosti, kao i po dva službenika saobraćajne i kriminalističke policije.
Dodao je da će u svakoj smeni biti angažovane i starešine koje će svakodnevno obavljati kontrolu i više puta tokom dana obilaziti školu i policajce.
 
"Njihov zadatak, generalno svih školskih policajaca, jeste da sa direktorima škola usaglase bezbednosne prioritete i da pored preduzimanja mera na bezbednosnoj zaštiti učenika i škola, svoju pažnju usmere na rano otkrivanje mogućih rizika i pretnji", rekao je Stevandić.
 
Govoreći o lažnim prijavama o postavljenim bombama u školama i fakultetima, državni sekretar je kazao da je tokom prošle nedelje bilo prijava u 337 škola i 16 drugih objekata. Stevandić je naveo da je u toku operativni rad na otkrivanju onih koji su upućivali te lažne prijave, ali dodao da je za to potrebno vreme, jer su one došle sa telefona i mejl adresa iz inostranstva.
 
"U proteklih godinu danana, u 154 slučaja imali smo više desetina hiljada takvih lažnih dojava. Uspeli smo da otkrijemo četiri izvršioca, protiv tri su podignute krivične prijave, a za jednim je raspisana potraga", rekao je on i dodao da su četiri dojave uputili maloletnici, odnosno deca do 14 godina koja nisu krivično odgovorna.
 
Državni sekretar MUP-a je naveo i da su građani do sada predali 32.427 komada oružja i eksplozivnih sredstava, kao i 1,3 miliona metaka.
  • Voja

    21.05.2023 18:02
    A gde je bio dežurni policajac za vreme pucnjave u školi?
  • Pamet

    21.05.2023 18:00
    A oztale skole
    A ostale skole
  • 696

    21.05.2023 17:53
    NapreDNO rešenje
    Još da izgrade bunkere oko škole i postave mitraljeska gnezda. Neki problemi se ne mogu rešiti grubom silom i represijom već traže promišljen pristup i zahtevaju vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.