Na društvenim mrežama snimak vršnjačkog nasilja u školi u Mirijevu: Direktor potvrdio

Na društvenim mrežama pojavio se snimak vršnjačkog nasilja u OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu.
Na društvenim mrežama snimak vršnjačkog nasilja u školi u Mirijevu: Direktor potvrdio
Foto: Pixabay
Na snimku se vidi kako jedna devojčica napada drugu na hodniku škole i gura niz stepenice, a sve se dogodilo na odmoru dok su druga deca bila prisutna. Slučaj je snimala njihova drugarica iz odeljenja.
Direktor škole Milan Krstić potvrdio je za RTS da se slučaj nasilja dogodio u petak. Kako je rekao, o svemu je obevešten juče i pokrenuta je adekvatna procedura.
Kako direktor škole kaže, reč je o učenicama istog odeljenja šestog razreda.
 
Krstić navodi da su odmah pozvani roditelji devojčice koja je žrtva nasilja, ali i one koja je napala drugaricu, kao i devojčice koja je sve to snimala.
 
Ističe da su sa njima obavljeni razgovori u prisustvu stručne službe i razrednog starešine.
 
Kaže da je pokrenuta adekvatna procedura, kao i da je za sutra zakazan sastanak Tima za borbu protiv nasilja i da će biti donete određene mere i kazne.
 
Napominje da su i pre ovog slučaja imali ideju da se potpuno zabrani upotreba mobilnih telefona u školi. Tu ideju opravdava i ovaj slučaj jer, kako kaže, snimanje nasilja samo podstiče druge da se ponašaju na sličan način.
 
"To je predlog koji ćemo nakon ovoga razmotriti kako da ga realizujemo", dodaje Krstić.
  • Zika zivac

    23.05.2023 14:03
    Moda
    Ovo lici na divlji zapad,bezakonje nema serifa. Ovo "sitno"carkanje je moda da dobiju pratooce na drstvenim mrezama,a pomalo i namestaljka za isto. Mobili ukinuti u skolama a bogami i van cisto zatupljivanje dece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija