Brnabić: Ne smetaju mi protesti Srbija protiv nasilja, ali nemojte blokirati Gazelu i puteve

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je na sednici parlamenta da joj ne smeta protest "Srbija protiv nasilja", ali da joj smetaju pozivi na nasilje.
Brnabić: Ne smetaju mi protesti Srbija protiv nasilja, ali nemojte blokirati Gazelu i puteve
Foto: FoNet (Ana Paunković)
Reagujući na izlaganje poslanika DS Nebojše Novakovića koji je rekao da je vlast napravila sistem na nasilju koje je pogonsko gorivo u društvu, Brnabić je navela da joj ne smeta protest, već pozivi na nasilje, "da klinci puškama reše sudbinu Srbije i da se Vučiću otkine glava".
Dodala je da joj smeta lepljenje plakata "doživotna robija" na vrata Vlade i upitala kakva je to poruka, gde je vladavina prava, i da li to znači da će opozicija kada dođe na vlast promeniti sudije koji će osuditi sve iz sadašnje vlasti na doživotnu robiju.
Brnabić je rekla da je na protestu bilo onih koji su se napili, pevali i vikali "Vučiću odlazi" i istakla da u tome ne vidi borbu protiv nasilja i pozvala građane da ne blokiraju Gazelu i međunarodne puteve i da ne sprečavaju ljude da se slobodno kreću.
 
Brnabić je rekla da nije čula osudu opozicije poziva Jove Bakića na nasilje i da se opozicija od Bakića samo ograđuje, navodeći da je rijaliti u Srbiju dovela DS na "građansku televiziju B92" i da je na rijalitiju "Veliki brat" jedan funkcioner DS dosta zaradio i oformio "takozvane nezavisne medije koji su političke stranke".
 
Novaković je rekao da je jasno ko je generator agresije u Srbiji i da taj neko sedi u kancelariji u blizini Skupštine ispred "osam televizora" i naglasio da niko nije tražio odgovornost vlasti zbog masovnih zločina u Žitištu ili Maloj Ivanči.
 
On je rekao da opozicija nije vlast da im glavna poluga budu "Kurir", "Alo" i "Informer", i da nije opozicija birala Novaka Nedića za generalnog sekretara Vlade.
 
Navodeći da je urednik "Tabloida" Milovan Brkić 2012. godine pisao mnoge laži o vrhu DS i da je sadašnji ministar vojske Miloš Vučević otkupio čitav tiraž "Tabloida" i delio ga građanima u okviru kampanje za gradonačelnika Novog Sada, Novaković je obraćajući se Ani Brnabić istakao "da je Brkić i danas deo vašeg vladajućeg sistema i da služi tome da vlast može da kaže da su protesti nasilni".
 
Novaković je rekao da se profesor Jovo Bakić, za koga vlast tvrdi da govori u ime opozicije, "u prvoj rečenici" svog izlaganja ogradio od opozicije i da je govorio u svoje ime. Dodao je da je Bakić tvrdio da mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić davao dosije Ivice Dačića i da Brnabić treba da razmisli zašto je ta vrsta poverenja postojala između Bakića i Vučića.
Poslanica SPS Snežana Paunović je rekla da se u Dačićevom dosijeu može pročitati da je on dete porodice običnih radnika i najbolji student Fakulteta političkih nauka. Dodala je da se u Dačićevom dosijeu može pročitati da on nikada nije radio protiv interesa svoje zemlje i da nikada nije prodao svoju zemlju.
 
Paunović je rekla da postoje "neki dosijei koji su možda i kod Dačića" i da bi opozicija trebalo da se "zamisli oko toga". 
  • Blokade puteva

    24.05.2023 23:06
    Blokade puteva jedino funkcionišu u ovoj zemlji. Ja u subotu kao početak okupljanja bi odma odredio Gazelu, a ne da se šeta do nje nekoliko km od skupštine. Znači mesto okupljanja Gazela, blokada do ispunjenja zahteva. Ako blokada nije dovoljna onda krenuti sa Građanskom neposlušnošću i zajedničkim istovremenim obustavljanjem plaćanja svih računa i struje, dok Vlada i Vučić ne podnesu ostavke. Ovih nekoliko Sns lopova parazita misle da su jači od naroda, e nisu, mnogo su slabiji !!
  • Cuj nju

    24.05.2023 15:06
    A u petak, radni dan, nista neradi, nema autobusa ni voza jer svi moraju na hodocasce vodji. vecinom" dobrovoljno.
    Zbog velikog broja "sendvic turista"ce saobracaj u zemlji biti zagusen.
    A ona se brine za gazelu u subotu!
  • TBL

    24.05.2023 13:21
    Reče neko iz sekte zbog koje su đacima otkazivane ekskurzije i zbog čijeg cirkusa celog dana neće biti slobodnog prevoza za Beograd, lol

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.