Đerlek: Dečak najteže ranjen u pucnjavi u školi na Vračaru nastaviće lečenje u Čikagu

Dečak koji je teško ranjen u školi "Vladislav Ribnikar", a nalazi se na Institutu za majku i dete sa ozbiljnim povredama vrata i kičme, lečenje će najverovatnije nastaviti u Čikagu.
Đerlek: Dečak najteže ranjen u pucnjavi u školi na Vračaru nastaviće lečenje u Čikagu
Foto: 021.rs (Ilustracija)
To je rekao državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek. 
Đerlek je na RTS-u rekao da se sada sprema potrebna dokumentacija na nastavak lečenja kao i da će država snositi sve troškove.
Kako je dodao, u KBC Zemun je smešten pacijent sa ortopedskim problemima, a još devet ranjenih u školi "Ribnikar" i u okolini Mladenovca leče se u Urgentnom centru.
 
"U Urgentnom se leči šestoro muških i tri ženska pacijenta i svi su stabilni. Najozbiljnije povrede ima pacijent koji je 1997. godište, a kojem je odstranjen bubreg, jedan 1972. godište sa povredama grudnog koša i devojčica 2005. godište sa dve prostrelne rane i povredama bubrega i jetre", rekao je Đerlek.
 
On je naveo da je ministarstvo odmah nakon dve masovna ubistva oformilo timove za psiholšku podršku, otvorilo telefonske linije, štampalo flajere sa savetima kako se ophoditi i kako prići deci.
 
Najavio je projekat o načinima rešavanja krize i smanjenju posledica, ukazao je da će se angažovati više stručnjaka koji će razgovarati sa decom, roditeljima i nastavnicima, a na kraju će se raditi i test o posledicama traume.
 
Gde će deca iz "Ribnikara" nastaviti školovanje je, kako je rekao Đerlek, "osetljiva tema" o kojoj će se razgovarati sa roditeljima.
  • @Banderaš

    25.05.2023 14:58
    Samo kad je Banderaš ostao ovde. Kao i do sada, iškolovaćemo nove lekare - neki će otići, drugi ostati ali takvi kao Banderaš su nezamenljivi. Savest ovog društva!
  • Veliki

    25.05.2023 14:57
    zašto
    Voleo bih daznam zašto neki misle da bi Srbija trebala da ima najbolju medicinsku zaštitu, zaštitu prirode, plate, penzije... zašto?
    Jesmo li držali robove? nismo
    Jesmo li držali kolonije? nismo
    Jesmo li opljačkali afriku, aziju i južnu ameriku? nismo
    Jesmo li stradali u ratovima? jesmo
    Jel nas ubijao, palio i bombardovao ko god je hteo? jeste
    Da li nas je obišao bilo koji rat? nije
    Da li nas je obišla bilo koja pošast, bolest, epidemija...? Nije
    Da li nam na 30-40 godina potpuno razruše saobraćajnu infrastrukturu? DA

    ......

    Kraja spisku nema i ovo dokle smo stigli je za mene svemir.
  • X

    25.05.2023 14:53
    Strašno
    Ako su roditelji ubice imali para za puške i pištolje onda moraju da imaju i za lečenje i rehabilitaciju ove napaćene dece...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija