Vučić: Ovo je moje poslednje obraćanje kao predsednik Srpske napredne stranke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ovo poslednje veče kao predsednika Srpske napredne stranke.
Vučić: Ovo je moje poslednje obraćanje kao predsednik Srpske napredne stranke
Foto: Beta/AP

"Jedanaest godina sam služio verno i odano svojoj državi i svom narodu. Možda vernije i odanije nego što neki od vas mogu da zamisle. Jedanaest godina sam na čelu SNS, najveće i najbolje stranke divnih domaćina i poštenih ljudi, koji su promenili Srbiju. Pobeđivali smo na svim izborima", rekao je.

Dodao i da će sutra, 27. maja "neko drugi preuzeti SNS, a on će ostati verni član".
 
"Od sutra ću biti predsednik svih građana Srbije, a ne političke partije", poručio je Vučić sa govornice ispred Narodne skupštine.
On je istovremeno najavio osnivanje pokreta za narod i državu već od Vidovdana, jer je narednih dve, tri godine odlučujuće za budućnost Srbije, a "bez SNS-a to ne može".
 
"Ne idem nigde. Pobeđivaćemo zajedno, otvaraćemo fabrike, davati subvencije poljoprivredi, povećavaćemo plate i penzije", poručio je Vučić zahvalivši se svima koji su ostali po kiši do kraja.
 
Izjavio je i da će posle skupa "Srbija nade" biti održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj će biti reči o događajima na Kosovu i Metohiji.
 
"Nismo imali veću krizu do sada. Kada se završi ovaj skup, imaćemo sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost da govorimo o onome što će biti na Kosovu i Metohiji. Plašim se jer znam sa kim imam posla", rekao je Vučić okupljenima ispred Doma Narodne skupštine.
 
Rekao je da ima utisak da je neko samo čekao da većina muškaraca dođe na miting u Beograd da "napadne opštinske zgrade" u tri opštine na severu Kosova.
 
"Predstavnici Kvinte su ćutali. Sada to osuđuju, kada je Albancima dozvoljeno da posao završe", rekao je on.
On je dodao da je zbog toga neophodno zajedništvo i jedinstvo, jer samo "snažna i jedinstvena Srbija može da izađe na kraj sa problemima".
 
Pre početka govora, Vučić je zamolio prisutne da minutom ćutanja odaju počast svim poginulima u napadu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i selima pored Mladenovca.
 
Dodao je da je do današnjeg dana prikupljeno više od 50.000 komada vatrenog oružja.
 
"Zamislite koliko je života ovom akcijom spašeno", rekao je Vučić.
 
Predsednik Srbije je na skupu pozvao i "opozicione političare koje prezire na razgovore", naglašavajući da neće pristati na formiranje prelazne vlade "dok je on živ".
 
Vučić je kazao da će svi političari koji su nedeljama šetali na skupu "Srbija protiv nasilja" u Beogradu "ući u anale beščašća jer su zloupotrebili najveću tragediju našeg naroda".
 
"Ti političari zaslužuju samo prezir. Pozivam te političare, o kojima mislim sve najgore, da razgovaramo, nisu autoputevi mesto gde se problemi rešavaju. Pozivam vas na dijalog, pozivam na razgovore, ali prelaznih vlada neće biti. Dok sam živ neću to potpisati, vlast će se birati na izborima i nema dalje razgovora o tome nikakvih", rekao je Vučić.
 
On je optužio političare iz opozicije koji su pozvali na proteste protiv nasilja posle dva masovna ubistva početkom maja u Beogradu i okolini Mladenovca u kojima je stradalo 18, a ranjeno 20, da im je sve vreme jedina želja kako da sruše njega i Vladu Srbije.
 
"Te političare nisu interesovala ni deca, ni Srbija, ni Kosovo i Metohija", rekao je Vučić.
 
Podsetimo, "najveći skup ikada" počeo je nešto posle 19 časova velikim pljuskom, a od rano jutros je veliki broj pristalica autobusima dolazio u Beograd.

Komentari 69

  • Steva

    27.05.2023 09:32
    sramota je kako nam dobro ide
    - Ovo je moje poslednje pismo pisano suzama vrelim
    ne traži me, ne zovi me, neću više s*drugim da te delim -

  • Memorija

    27.05.2023 08:33
    Eto ti sad
    Hvala, ne treba. Posle 6 godina predsednikovanja mi što nismo u sekti stekli smo naviku da ga tako ne doživljavamo. A navike su čudo.
  • vladaNS

    27.05.2023 08:07
    ?
    Kako je Đole rekao u jednoj svojoj pesmi....Ja sam prošao uz ukor, na ovom našem poslednjem sastanku, e... da je poslednji!? Hvala nebesima i Pozdrav iz Vojvodine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija