Novi protest "Srbija protiv nasilja" danas u Beogradu, pravi se "prsten" oko RTS-a

Četvrti po redu protest "Srbija protiv nasilja" održaće se danas u Beogradu.
Novi protest "Srbija protiv nasilja" danas u Beogradu, pravi se "prsten" oko RTS-a
Foto: 021.rs

Protest se organizuje kao reakcija na dva masovna ubistva u kojima je stradalo 18, a ranjeno 20 osoba. 

Protest počinje u 18 časova, ispred Doma Narodne skupštine, i trajaće do 22 časa. Predstavnici parlamentarne opozicije ranije su najavili da je plan da građani, nakon što se oda počast nastradalima i ostavi cveće, krenu u povorku Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, niz Beogradsku ulicu, zatim levo u Ilije Garašanina i u Takovsku do zgrade Radio televizije Srbije.

Demonstranti imaju niz zahteva koji se tiče medija, rijaliti programa i poštovanja zakona.
 
Osim toga, zahtevaju ostavke članova REM-a, ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina. Traže i oduzimanje nacionalnih frekvencijama televizijama Pink i Hepi.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je dva dana pred novi protest u Beogradu da je zamolio vlasnika Pink televizije Željka Mitrovića da ukine rijaliti program "Zadruga" u kojem je poslednjih godina bilo više slučajeva nasilja. 
 
Mitrović je odgovorio da će to učiniti u najkraćem mogućem roku, "ne dužem od desetak dana".
 
Protest "Srbija protiv nasilja" koji se održao prošle nedelje, kada su građani blokirali Gazelu i Brankov most, bio je jedan od najvećih protesta u Srbiji još od 5. oktobra.
  • Knoid

    28.05.2023 18:58
    Opozicijo
    Došao sam u vaš Beograd.
  • Gavrilo

    27.05.2023 17:40
    Ја
    Нисам никога упоредио. Нарочито нас са вама, са злом као ваша лепа се нико не може поредити. Само сам написао да се треба звати Српска Радио Телевизија и Српска Војска, а не као сада.
  • Aca

    27.05.2023 15:43
    JBG
    Stvarno mi nije jasno ko vise organizuje taj protest Dali gradjani spontano ili opozicija.Ako je opozicija onda je stvarno smesno,Srbija je rekla svoje I sad nam je tako kakoje,a ako su gradjani spontano onda ima smisla.Pa I u kuci se zna ko odlucuje,tata I mama,deda,baba ,a new decica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.